MasterChef 5 - очакваното кулинарно събитие тази вечер, 21 ч

25 февруари 2019 | 13:51 Дачев
Предаването е хит и сред зрителите, и сред рекламодателите
 
Уникални рецепти, иновативни предложения, провалени опити и триумфи на елегантността ще се редуват със забавни случки, философии за живота и трогателни истории в новия сезон на кулинарния формат "MasterChef България". Петият сезон на шоуто, в което световно признатата chef Силвена Роу ще се присъедини към утвърдените и обичани членове на журито chef Андре Токев и chef Петър Михалчев, стартира на тази вечер от 21 ч. на всички платформи на bTV. 
 
MasterChef ще пусне най-запалените си почитатели и зад кадър, в специалните ексклузивни видеоматериали, които ще бъдат достъпни на сайта masterchef.btv.bg.
 
Новите кандидати за престижната титла и наградата от 100 000 лева ще се борят за признанието на авторитетното жури в изцяло нова кухня. Тази година на помощ идва и няколко пъти по-голям склад с още по-богата палитра от продукти.
Шоуто на добрия вкус ще удовлетвори и най-взискателните фенове. Модерните тенденции на световната сцена, формулите на изпитани рецепти и иновативни техники ще се съчетаят в едно, за да обогатят още повече кулинарната култура в България. Както и в досегашните сезони, „гладиаторите“ ще представят своите виждания за първокласна кухня и често ще надминават нивото на дългогодишни професионалисти.
 
Високото качество и резултати на MasterChef България, заедно с безупречната репутация на журито, наложиха нов стандарт за телевизионна продукция и спечелиха интереса не само на широката публика, но и на рекламодателите. 
 
Рекламното време в първия епизод на предаването е изчерпано, а в петия сезон вече се включиха както дългогодишни партньори на bTV и MasterChef, така и нови рекламодатели с премиум продукти. В култовото шоу на добрия вкус се позиционират рекорден брой утвърдени брандове като Ariel, минерална вода Банкя, Bosch, Fairy, сладоледи FAMILIA Collection, Jacobs, Kikkoman, Mastercard, Président, Philips, София Мел, Staropramen и др.

* * * * * * *

Във втория епизод утре - вторник, 26 февруари: лекар, медалист, дизайнер, шампион-културист и човек, израждал лъвица, поднасят деликатеси във втория ден на кастингите.

От сряда, 27 февруари, стартира онлайн видеорубриката „MasterChef: За ненаситните“ с ексклузивни backstage кадри.

Във втория ден от кастингите журито ще посрещне десетки хоби-готвачи, готови да премерят сили за одобрението на топ кулинарите и да заслужат своята престилка. Водени от различни мотиви, те всички са се отдали на изкушението на добрия вкус. В кулинарията намират начин за самоизява, форма на модерно изкуство, израз на физиката и химията, поле за демонстрация на прецизност и техничност.
 
Модерните световни течения ще имат свои представители в лицето на кулинар, който иска да направи разлика между диетичното и здравословно хранене, смел иноватор, артист и заклет фен на MasterChef. Художник с две номинации „Златна игла“, родител на шампион от „Гласът на България“, дипломиран лекар, готов да загърби 6 години учение, фризьор-естет и майка-героиня ще проверят кулинарното си ниво. Пред експертното жури своите чинии ще представят „дивак“, израждал лъвица, търсещ промяна глобален межиджър на италианска хранителна компания и абсолютен балкански шампион по културизъм. 16-годишен таекуондист с над 50 медала ще се опита да докаже, че между бойните спортове и готвенето има нещо общо, а млад предприемач ще се опре на опита си в коктейлите, за да постигне пълна хармония в чиния.
 
На арената на MasterChef, Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу ще опитат домашни ликьори, съчетани с авторски рецепти, фин десерт, демонстриращ модерните тенденции в сладкарството, 100-годишна семейна австрийска рецепта с еленско месо. Авторитетното жури ще сподели със зрителите своя опит, хобита и предпочитания. Chef Михалчев ще демонстрира завидни познания в областта на шиенето и обработката на кожи, а chef Роу ще остане изненадана от негов жест към феновете на американската траш метъл група „Антракс“.
 
Как журито на MasterChef ще оцени „камъните на Белоградчишките скали“, ще имат ли право на специално поръчка към „майстора на дюнерите“ и кой ще влезе в ролята на любопитен четвърти член на екипа? Ще се сбъднат ли очакванията на Андре, Петър и Силвена за „бижута в чиния“, какво е бъдещето на храненето според дамата-топ кулинар и колко безстрашен може да бъде един десерт с бекон и горгонзола? Популярна ли е полентата в Русе, как японците поздравяват рождениците и как изглеждат танците в кухнята на MasterChef - зрителите ще видят на 26 февруари, точно в 21:00 часа по bTV.
 
От 27 февруари за първи път зрителите и онлайн потребителите ще могат да надникнат зад кадър в онлайн видеорубриката „MasterChef: За ненаситните“. Тя ще предлага на феновете на шоуто на добрия вкус ексклузивни кадри, които ще допълват епизодите в телевизионния ефир. Гурманите ще видят неизлъчени визитки на претендентите, backstage кадри от снимачния процес и забавни случки от моментите, в които „камерите не работят“. Видеата ще бъдат публикувани три пъти седмично – сряда, четвъртък и петък на masterchef.btv.bg.


ИЗБРАНО