Живите мъртви (понеделник, FOX)

10 февруари 2019 | 10:24 Дачев
Продължение на девети сезон.

Във втората половина от сезон 9, групите оцелели – вече познати и нови, продължават да се борят с последиците от събитията през изминалите години. След изчезването на Рик много от героите са се отчуждили едни от други и в някои отношения са  станали непознати и за самите себе си. Всички обаче знаят, че са в непосредствена опасност. Скоро ще си дадат сметка, че светът зад стените не функционира така, както са мислили. Правилата и способите за оцеляване на групата вече не могат да гарантират тяхната безопасност.

На пътя им се изпречва нова заплаха и те скоро ще разберат, че тя не прилича на нищо, с което са се сблъсквали досега. Групата започва да се съмнява в собствените си възприятия и в това, което смятат, че виждат. Онова, което изглежда нормално в този постапокалиптичен свят, скоро ще се окаже по-ужасяващо и кошмарно от първите дни на епидемията. Единственото сигурно нещо е, че залогът е огромен.

* * * * * * *

Наскоро кабелната мрежа AMC поднови сериала за 10 сезон. Това стана ясно от съобщение на шоурънъра Ангела Канг в инстаграм преди седмица. Десетият сезон ще бъде първи без Андрю Линкълн (в ролята на Рик Граймс), който се оттегли в началото на настоящия сезон. Той обаче е ангажиран да играе в нова трилогия филми на AMC, които ще разширят още повече света на зомби драмата.


ИЗБРАНО