„Женени от пръв поглед“ се завръща в ефир

9 февруари 2019 | 10:08 Дачев
Предаването проследява живота на младоженци, които се запознават в деня на сватбата си
 
Революционното документално риалити с произход Дания - „Женени от пръв поглед“ се завръща с нов сезон в ефира на NOVA. Предаването проследява семейния живот на няколко двойки, събрани от екип експерти на принципа на професионалния matchmaking. 
Уникалното в предаването е, че участниците никога не са се виждали, нямат представа какъв е подбраният за тях партньор и не знаят нищо за него - дори името му, до деня на тяхната сватба. Двойките са напълно реални, преживяването им - автентично, а единственият им стимул за участие е да открият истинската любов.

Кастингът за сезон 2 бе обявен преди два месеца - в началото на декември 2018 г.
 
Участниците са обикновени хора - мъже и жени, които по една или друга причина не са успели да открият перфектния партньор. Готови са да поверят съдбата си в ръцете на експертите, които да намерят идеалния кандидат за тях сред стотици претенденти. Психолог, семеен консултант, психотерапевт, matchmaking специалист и астролог ще търсят сродната душа за всеки от участниците във формата, изцяло на базата строгите критерии на професионалния matchmaking..
 
Ева Кулева е професионален matchmaker, който от 8 години събира сродни души. Чрез персонален коучинг тя помага на необвързани жени и мъже, които искат да създадат дългосрочна връзка. Работи с авторски програми, в които съчетава методи от персонално стратегическо планиране, квантова психология, НЛП и много други техники.
 
Магдалена Ангелова е популярен с експертизата си семеен консултант, клиничен психолог и автор на книги, който повече от 15 години помага на двойки да изграждат пълноценни връзки.
 
Кавалерът сред експертите - психотерапевтът Стоян Кузманов, е член на Дружеството на психолозите в България, хипнотерапевт и гещалтистки консултант. Стоян има свое психотерапевтично студио, а основна част от практиката му е работата с двойки и разрешаването на проблеми във връзки. 
 
Милена Каменова е семеен консултант и клиничен психолог, магистър по Клинична и консултативна психология. През последните 10 години е вдъхновител, създател и ръководител на много социални и творчески проекти за интеграция, изграждане на социални умения и свързване между поколенията. 
 
Повече от 15 години Марияна Добранова се занимава професионално с астрология. Популярна от телевизионно екран с прогнозите си, тя е автор е на множество книги по темата. Марияна е направила повече от 7000 хороскопа и повече от 1000 дати за сватби и раждане на деца.
 
„Женени от пръв поглед“ е близък до научното телевизионен експеримент, чиито характеристики най-много се доближават до документален сериал. Двойките сключват официален, действащ пред закона брак, а техните взаимоотношения следват естествения си ход. Приказката им започва със сватба, продължава със сватбено пътешествие, след което идва  трудната част – ежедневието. Двойките се събират под един покрив и започват да разкриват и най-дребните детайли от навици, характери и предпочитания, запознават се с роднините и приятелите си, а всяко ново предизвикателство, което животът им поднася, ги приближава все повече до развръзката – ще останат и заедно“, коментират продуцентите.
 
Преживяванията на младоженците, които се срещат за първи на сватбите си, ще проследим скоро по NOVA. Телевизията още не е определила премиерна дата - съдейки по първия сезон, който се излъчи през март - май 2015 г., сезон 2 вероятно ще тръгне в средата на следващия месец.

Водещ на продукцията на "Old School Productions" преди 4 години бе Евелина Павлова, позната на зрителите и от шоуто "Аз обичам България" (2011-2017 г.). Тогавашният му продуцент Витомир Саръиванов обаче премина в bTV през 2016 г., а две години по-късно отново смени телевизията и отиде в БНТ.
 
Завръщането на "Женени от пръв поглед" вероятно ще противопостави зрителския интерес на конкурентното риалити "Смени жената" (продуцент "Междинна станция"), което тръгва по bTV на 27 февруари.