Крис Пайн по следите на Черната далия в ”Аз съм нощта”

6 февруари 2019 | 12:58 Дачев
Режисьор на първите два епизода е Пати Дженкинс („Жената чудо“, „Чудовище“), която е номинирана за награди "Еми", "Златна мечка" от Берлин, има и специална награда от кинофестивала в Кан миналата година, получила е много отличия от професионални гилдии и от критиката. В главната роля е популярният Крис Пайн, а сценарият на дългоочакваната драма, вдъхновена от живота на Фауна Ходел и мистерията около убийството на Черната далия, е на Сам Шеридан (той е и съпруг на Дженкинс).
 
Минисериалът на TNT „Аз съм нощта“ ("I Am the Night", 2019) е вдъхновен от едно от най-кръвожадните убийства в историята. Действието, се развива в 6 епизода, снимките са осъществени в Лос Анджелис. Телевизионната премиера у нас по HBO е на 4 март - понеделник.
 
Вижте трейлъра (субтитри на български език).
 
Вдъхновена от истински събития, поредицата разказва историята на Фауна Ходел (в ролята - Индиа Айсли), тийнейджърка, изоставена от майка си като бебе и отраснала в Рино, Невада. Тя живее сравнително спокойно предвид мистерията на произхода си, докато един ден не открива нещо, което ще я накара да си зададе много въпроси. 
 
Фауна тръгва по следите на миналото си и така се запознава с дискредитиран репортер (Крис Пайн), преследван от случай, който е отразявал. Двамата поемат по оскъдните следи от миналото на Фауна, които ги отвеждат до известния гинеколог от Лос Анджелис д-р Джордж Ходел (Джеферсън Мейс) – човек, свързан с една от най-порочните тайни на Холивуд и едно неразкрито убийство, това на 22-годишната Елизабет Шорт (1924-1947), станала известна след смъртта си като "Черната далия" (Black Dahlia).
 
Към актьорската компания се присъединяват още Лиланд Орсър (като Питър Съливан), Юл Васкез (Билис), Дилън Смит (Сеп), Голдън Брукс (Джими Лий), Джъстин Корнуел (Терънс Шай), Джей Полсън (Оулс) и Кони Нилсен (като Корина Ходел). Продуценти са "Studio T" заедно с Пати Дженкинс, Майкъл Шугър, Сам Шеридан и самият Крис Пайн. Карл Франклин и Виктория Махони също участват в създаването на сериала, като всеки от тях режисира по два епизода.
 


ИЗБРАНО