Миглена Георгиева с нова поредица: ”Историите ON AIR”

1 февруари 2019 | 10:38 Дачев
Новата журналистическа поредица "Историите ON AIR" стартира в ефира на Bulgaria ON AIR – всяка събота от 19 часа, веднага след централната емисия новини (18:30)
 
Рубриката на Миглена Георгиева ще представя специални разработки по актуални теми и ще проследява развитието на позабравени проблеми. Специалните репортажи ще се основават на призмата на обикновения човек. Място в "Историите" ще има и за журналистически разработки, които представят развитието на забравени проблеми през годините, както и за силни и любопитни човешки истории.
 
„Палитрата от въпроси, теми и проблеми, които ще показваме в Историите ON AIR, е толкова разнообразна, колкото е и общественият ни живот“, разказа авторът Миглена Георгиева.
 
Рубриката тръгва на 2 февруари 2019 г. – Петльовден, празник на мъжките рожби и Сретение Господне според православния календар. Темата в първото издание ще е посветена на тези два празника и връзката между тях.
Специално за зрителите, няколко жени от поморийското село Козичино ще пресъздадат пищните обичаи, свързани с отпразнуването на Петльовден.
 
* * * * * * *
 
Зрителите познават Миглена Георгиева от Новините ON AIR, където тя отразява финансови теми, както и от документалните й филми, посветени на 140 години от Освобождението и 110 години Независимостта на България, излъчени през 2018 година. Тя е и дългогодишен икономически журналист от Дарик радио, а през 2008-2009 г. е в екипа на бившата телевизия "Re:TV".
 
* * * * * * *
 
Освен с нова журналистическа поредица, "Новините ON AIR" се обогатиха и с нови професионалисти в екипа си. Опитният журналист Катерина Димчева е новият продуцент в екипа на новините, а Яна Червенкова е част от международния отдел.
 
Катерина има 18-годишен опит в различни телевизии. Като едни от най-каляващите моменти в работата си определя извънредните емисии новини по време на земетресението в Перник, размириците в Катуница, заложническата криза в банка в Сливен, стрелбата в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков, както и извънредните емисии при взрива на влакова композиция в Хитрино. Адреналинът, необходимостта от бърза и адекватна реакция, както и екипната работа в подобни ситуации, са нещата, които обича в професията.
 
Яна Червенкова е завършила специалност „Тюркология“ в Софийския университет, като първите си стъпки в журналистиката прави в печатни медии. Нейна страст са международните теми, които следи отблизо.


ИЗБРАНО