„120 минути” директно от Брюксел 120 дни преди евровота

31 януари 2019 | 17:06 Дачев
Екипът на bTV Новините стартира информационна поредица „Промяната Европа“ близо 120 дни преди европейските избори със специално издание на „120 минути“.
Обзорното актуално предаване с водещ Светослав Иванов се излъчва от студио „Агора” на Европейския парламент в Брюксел тази неделя – 3 февруари 2019 г.
 
„Промяната Европа“ е поредица от журналистически материали, посветени на мястото на България в Европа и предстоящия евровот. Целта им е да се даде пълна и обективна картина за процесите, които определят посоката и качеството на живота на хората.
Поредицата ще се реализира в ефира на новините и актуалните предавания на bTV и bTV Radio, както и в специална секция на btvnovinite.bg.
 
Формално начало на своя проект, bTV поставя със специалното издание на „120 минути“ от Брюксел.
Пред Светослав Иванов застават двамата основни претенденти за председателското място в Европейската комисия. Манфред Вебер или Франс Тимерманс ще седне на стола на най-дълго управлявалия правителствен ръководител в Европейския съюз – Жан Клод Юнкéр?
 
Ексклузивно за рубриката „В главната роля“ пред зрителите в неделя вечер застава човекът, който сключи сделката за Брексит – Мишел Барние.
 
Кореспондентът на bTV в Брюксел Десислава Минчева разказва от първо лице за събитията от квартала на недоволните „Моленбек“.
Има ли скрита цел зад протеста на жълтите жилетки и каква е цената, която Европа плаща за екстремните националистически настроения?
 
Какво накара водещи световни интелектуалци да напишат в отворено писмо „Трябва да се борим за идеята на Европа или да я видим да загива под напора на популизма“? 
В изнесеното студио на „120 минути“ говорят евродепутатите Андрей Ковачев, Петър Курумбашев, Филиз Хюсменова и Ангел Джабазки.
 
Ще говорят още Мария Габриел и Кръстьо Преславски (за свободата на словото и как Европа се бори с фалшивите новини), както и Сергей Станишев (за това, възможен ли е "завой наляво" за Европа).


ИЗБРАНО