Кийфър Съдърланд е „Определен да оцелее“ - AXN, февруари

28 януари 2019 | 11:46 Дачев
В Съединените щати, терминът „определен да оцелее“ се отнася за лице в президентската линия на наследяване, обикновено член на кабинета на САЩ, което е разположено на физически далечно, сигурно и секретно място. Това се случва, когато се налага президентът, заместник-председателят и другите длъжностни лица по наследствената линия да бъдат събрани на едно място, като например по време на встъпване в длъжност на президента. Целта е да се гарантира непрекъснатост на управлението в случай на катастрофално събитие, което може да елиминира президента и много служители в президентската линия на наследство - като масови стрелби, бомбени атентати, нападения или природни бедствия. Ако се случи подобно събитие, оцелелият чиновник автоматично става действащ президент на Съединените щати по силата на Закона за президентското наследство.
 
Точно този сценарий е в основата на политическата драма, заимствала името си от популярния термин, в която Кийфър Съдърланд е в ролята на Том Къркман – член на президентския кабинет от долните нива на управление, Къркман е министър, който отговаря за жилищния фонд и градската среда, но също и любящ баща и съпруг.
 
След катастрофална атака над Капитола по време на ежегодното обръщение на президента към Сената, Къркман изведнъж се оказва новият президент на САЩ, който трябва да встъпи в длъжност веднага.
 
В 21 епизода от първия сезон на драматичния екшън психотрилър "Designated Survivor" („Определен да оцелее“, 2016), Къркман ще даде всичко от себе си, за да опази както страната си, така и собственото си семейство, докато жонглира на опасната политическа арена и същевременно води разследване, за да открие виновните, които стоят зад фаталната атака. 
 
От 5 февруари 2019 г. по AXN, всеки вторник от 21:00 ч. по два 42-минутни епизода.
 


ИЗБРАНО