Литература и политика в „Необичайните заподозрени“ довечера

25 януари 2019 | 14:46 Дачев
В „Необичайните заподозрени“ днес от 22 часа по Bulgaria ON AIR, водещ Георги Лозанов:
 
Колко литература има в литературата на соца и идва ли краят на патриотичната игра?
Доколко конюнктурният период е попречил на създаването на качествена литература у нас и какви ще бъдат политическите реторики на предстоящите избори – тези и още въпроси ще бъдат дискутирани в предаването.
 
Темата за литературата по време на социализма е особено актуална в навечерието на 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков - един от най-самобитните майстори на словото у нас, виртуоз на късия разказ и играта с въображението, драматург и сценарист. 
През януари Пловдив – културната столица на Европа, отдава почит на Радичков. 
 
В студиото на „Необичайните заподозрени“ днес известният медиен експерт и водещ на предаването ще коментира с литератора доц. Пламен Дойнов доколко литературата по време на социализма е била политически необременена и можем ли днес да приемем за големи постижения творби, писани през соца. 
 
* * * * * * *

Идва ли краят на патриотичната игра и коя ще е следващата политическа реторика, която ще преобладава на предстоящите избори – темата в студиото ще коментира политологът доц. Огнян Минчев
 
Антикомунистическа реторика, националистически, антималцинствени, антибежански, или пък „всички срещу ГЕРБ“ – какви са прогнозите за водещите настроения и политически послания на предстоящите избори.


ИЗБРАНО