Мон Дьо и Ива Софиянска-Божкова водят студиото на Оскарите

25 януари 2019 | 13:35 Дачев
Най-дългоочакваното събитие във филмовите среди – връчването на наградите "Оскар" за 2019 г. – ще бъде предавано директно по кабелния канал "Kino Nova" на 24.02.2019 след полунощ, като финал на традиционната кампания “Треска за Оскари“.

Това съобщихме още на 27 декември миналата година, когато Нова Броудкастинг Груп получи правата да излъчва церемонията ексклузивно за България в следващите три години. Телевизионните права в САЩ се държат от ABC.
 
Специалното студио е озаглавено „Треска за Оскари: Голямата нощ“ и негови водещи ще бъдат Мариян Станков-Мон Дьо и Ива Софиянска-Божкова, познати от уикенд сутрешния блок на NOVA "Събуди се".
Двамата споделят своите изненади и очаквания:
„Изненадани сме, че „Зелената книга“ (неофициален превод на "Green Book" - бел.ред.) и „Роди се звезда“ не получиха повече номинации. По време на студиото очаквайте да бъдем горещи, ексклузивни и с най-интересното от червения килим. Вълнува ни кой ще си тръгне с малкото златно човече в голямата нощ на киното. „Оскарите“ са като конно състезание, само че с по-атрактивни състезатели и залози“.
 
Студиото ще започне първо в ефира на NOVA в 22:45 ч., след което в 23:30 ч. ще се пренесе в кабела на филмовия канал KINO NOVA, за да посрещне старта на дългоочакваната церемония. Тя ще определи победителите в тазгодишното издание на престижните награди „Оскар“.
 
„Треска за Оскари: Голямата нощ“ ще даде възможност на кинофеновете да станат свидетели на подготовката на церемонията и да се срещнат с най-успешните българи в Холивуд - Тео Ушев, Димитър Маринов, Владимир Тодоров. 
Ясен Дараков ще се включи с ексклузивни интервюта от червения килим минути преди началото на церемонията в Долби Тиътър. Гости в студиото ще са едни от големите имена на българското кино, които ще коментират киносъбитието на годината: Теодора Духовникова, Асен Блатечки, Калин Врачански, Силвия Лулчева, Васил Бинев. 
 
С прогнози и още любопитни детайли от кухнята на звездите ще се включат и други популярни лица. 

Самата церемония ще започне в 03:00 ч. българско време и ще продължи около три часа.
 
* * * * * * *
 
Дотогава зрителите ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с ексклузивни интервюта и репортажи по NOVA и да гледат по два Оскарови филма всяка вечер в прайм тайма на KINO NOVA. 
 


ИЗБРАНО