Нова екранна двойка в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR

24 януари 2019 | 10:52 Дачев
Към харизматичния водещ на „България сутринЗлатимир Йочев се присъединява един от най-подготвените политически репортери в страната - Гергана Венкова.
 
Всяка сутрин от 06:30 до 09:30 часа телевизионният тандем ще информира зрителите на Bulgaria ON AIR по всички актуални теми – с коментари от различни събеседници и експерти, с репортажи и включвания на живо от ключови места. 
 
„Гергана Венкова е топ репортер с дългогодишен опит и вярвам, че ще допринесе изключително много за развитието на сутрешния блок. Уважаваме интелигентността и добрия вкус на нашата аудитория и вярваме безрезервно в  честния подход. Затова сме изключително щастливи, че Гергана и Златимир са новият тандем в „България сутрин“.

Те не са просто водещи, а доказани журналисти с ярко екранно присъствие. Във времена, когато зрелището често измества смисъла, а качествената публицистика понякога остава на заден план, това се оказва от изключително значение“, казва Катерина Илиева, директор на отдел „Новини“. 
 
* * * * * * *
 
Преди да стане част от екипа на Bulgaria ON AIR през 2016 година, Гергана Венкова трупа опит в редица новинарски медии у нас, а през 2013 година преминава стаж и в световния новинарски гигант CNN в Атланта, САЩ. По време на CNN Journalism Workshop тя придобива опит в отразяването на извънредни събития и подготовката на важните за хората новини.
 
„Радвам се, че съм част от екипа на „България сутрин“ - блока, с който е наистина приятно да отвориш очи, да изпиеш кафето си и да започнеш позитивно новия ден. Разбира се, предизвикателството е голямо, но удовлетворението, че правим нещо полезно в името на зрителите надделява и ме мотивира да давам най-доброто от себе си“, споделя Гергана. 
 
Златимир Йочев е част от екипа на Bulgaria ON AIR от октомври 2017 година, когато започва да води „България сутрин“. През декември 2018 г. Златимир излиза в отпуск по бащинство и тогава в неговия стол временно сяда Гергана Венкова. Сега двамата се събират в тандем, като ще продължат да поднасят на зрителите най-актуалната информация и любопитни анализи на темите на деня.
 
* * * * * * *
 
Още една новост в сутрешния блок е и стартът на новата рубрика „Зад маската“. В нея всяка сряда друг доказан политически репортер – Мария Папазова, представя артисти, политици, лекари и обществени дейци отвъд публичния им образ. Пред микрофона й вече застанаха Стилиян Киров – директор на Илинойската филхармония и архитектът, режисьор и основател на фондация “Нашият дом е България” Пламен Мирянов. 
 
Разнообразното съдържание в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR се допълва и от личните истории на българите, които - след години живот в чужбина - решават да се завърнат в България. Всеки четвъртък рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“ показва какъв е животът на емигранта и може ли успехът зад граница да надделее над любовта към родината и семейството. 


ИЗБРАНО