Два нови български сериала по NOVA

21 януари 2019 | 15:52 Дачев
Тази пролет по NOVA ще бъдат премиерите на два нови български сериала в праймтайм - „Дяволското гърло“ и „Господин Х и морето“, съобщават от медията.
 
Така, заедно с новия седми сезон на „Откраднат живот“, родните сериали ще станат 3 и извеждат канала начело в създаването на български продукции.
 
Господин Х и морето“:
(от 1 март, петък)
Досега работното му заглавие бе "Фалшив герой". Сериалът носи заплетени комични любовни и житейски ситуации, в центъра на които попада героят на Калин Врачански и отношенията му с 4 различни жени. 
 
Продукцията разказва с хумор за малките и големите лъжи в живота, за фалша в човешките отношения и щастието от това да свалиш маската, която носиш.
 
Поредицата, определяна като комедия и криминале едновременно, е заснета основно във Варна, където се развива голяма част от действието. Освен доказани имена, сред които са Калин Врачански, Алекс Сърчаджиева, Стоян Радев, Доротея Толева, Станислава Николова, Любен Кънев и Пламен Великов, ще видим и млади таланти като Христо Пъдев, Светломир Радев и Ина Добрева. 
 
Дяволското гърло“:
Разследваща криминална драма, която се очаква да бъде един от най-интересните проекти на пролетния сезон. Сериалът е заснет почти изцяло в Родопите и макар да е първото българско заглавие в този популярен в цял свят жанр, към него вече има предварителен интерес от международните пазари. 
 
В поредицата има мистика и тежки престъпления, но се засягат и значими социални теми като предателство, приятелство и любов, бежанският въпрос, съжителството на различни етноси.
 
Владимир Карамазов влиза в ролята на разследващ полицай от Смолян, а Теодора Духовникова е криминален профайлър, изпратен от София, който му помага. Валери Йорданов, Стоян Радев, Васил Банов и Лидия Инджова са част от звездния каст на мащабната продукция, а нейни режисьори са Павел Веснаков и Митко Димитров.
 
Откраднат живот: Любовта лекува“:
Снимките на новия сезон вече започнаха, а в него предстои да видим отново Владо Пенев, Юлиан Вергов, Диана Димитрова, Ирина Митева, Милена Живкова, Неда Спасова, Марта Вачкова, Емил Марков, Ралица Паскалева. Към тях ще се присъединят и нови лица, чиито герои ще направят дебюта си в този сезон. 
 
Миналата година известен успех за телевизията донесе и поредицата-адаптация „Полицаите от края на града“, макар от втория й сезон през септември да бяха реализирани на екран едва 3 епизода.
 


ИЗБРАНО