Унгарски министър е специален гост в ”Плюс-минус” днес

18 януари 2019 | 13:37 Дачев
Само след около два часа, в коментарното предаване "Плюс - Минус" по NOVA (16:10 ч.) влиза министърът на външната политика и търговия на Унгария - Петер Сиярто (Péter Szijjártó).

Водещите Кузман Илиев и Владимир Сиркаров ще разговарят с него за предстоящите европейски избори, миграционните проблеми в Европа и интеграцията на Западните Балкани.
От ръководителя на унгарската дипломация зрителите ще чуят възможно ли е България и Унгария заедно да бъдат медиатор между държавите в ЕС и тези, които чакат пред него. В предаването предстои интересен разговор за идеологическото деление в Европа, границите на прагматичното партньорство и симптомите на лицемерие.

По-рано днес, в сутрешния блок на БНТ1, Сиярто даде интервю и на Цветелина Йорданова. За Унгария, темата "Миграция" е най-важната преди предстоящите избори за Европейски парламент през месец май.

* * * * * * *
 
Междувременно, за по-малко от три месеца след старта си на 5 ноември, публицистичният формат „Плюс-минус. Коментарът след новините“ успя да се наложи като предпочитана програма сред следобедните предавания.

Близо 50-минутният дискусионен блок е постигнал 27.1% аудиторен дял (всички зрители над 4 г.) в своя слот, който е разположен между Новините на NOVA в 16 ч. и турския сериал от 17 ч.


ИЗБРАНО