”MasterChef България”-5 от 25 февруари

18 януари 2019 | 10:34 Дачев
Добрият вкус на MasterChef България се завръща с пето издание на 25 февруари в 21:00 часа в българския ефир
 
По традиция, шоуто ще вдъхновява зрителите на bTV всеки понеделник и вторник. То ще се фокусира върху темата за националната ни кухня, но тя ще бъде преоткрита и представена по модерен и креативен начин.
 
Звездното жури в състав Андре Токев, Петър Михалчев и Силвена Роу ще развие връзката между храната, хората и културата в компанията на интересни и различни хоби-готвачи, които са готови да покажат качества и креативност по пътя към престижната титла и голямата награда от 100 000 лева.
 
Зрителите, които държат на добрия вкус на всяко ниво, ще видят разнообразни участници - българи, живели в чужбина и чужденци, които живеят в България. 
Интересните и различни типажи ще демонстрират умения и знания, ще учат последните тенденции при избора на продукти и техники, за да надграждат познатите рецепти със своето въображение. Те ще изпитат характера и  волята си и ще променят живота си, за да станат част от голямото семейство на иновативни готвачи в България.
 
Журито от тримата топ професионалисти не просто ще създава предизвикателства за състезателите, но отново ще налага стандарти за култура на поведение, отношение и връзка с храната. Токев, Михалчев и Роу ще приемат с отговорност ролята си - не само да направят приключението на хоби-готвачите драматично и завладяващо, но и да повишават кулинарната култура на обществото. Включването на първата дама в състава на журито в България ще придаде още повече колорит и емоционалност благодарение на нейния международен опит и практика.
 
Феновете на MasterChef ще имат възможността да надникнат и зад кадър с ексклузивното видеосъдържание на online платформите на bTV Media Group. 

* * * * * * *

Междувременно, поредицата на „Преди обед“ - „Гладиатори в кухнята“ се завръща с нови вкусни рецепти и емоционални истории. В няколко поредни петъка Венета Георгиева ще среща зрителите на bTV с бивши участници от MasterChef, чиито посоки в живота изцяло се променят благодарение на участието им във формата. 
 
Първата среща в кухнята е с Лъчезара Павлова - момичето с трудно детство от Благоевград, което днес е професионалист-готвач и смело реализира мечтите си. Тя създаде прецедент в четвъртия сезон на MasterChef, като получи покана за работа и от тримата членове на журито. Днес тя е част от екипа на Лео Бианки и готви авторски италиански рецепти за стотици гости. Зара сподели, че животът й се е променил коренно с влизането й в кухнята на MasterChef - в рамките само на година тя сменя Благоевград и сервитьорската професия със столицата и готварската куртка.


ИЗБРАНО