eBay в България и технологии за слуха - Bloomberg TV

18 януари 2019 | 10:09 Дачев
Ексклузивно интервю с генералния мениджър на eBay за Русия, Израел и Източна Европа
 
"UpDate" - предаването за технологии по Bloomberg TV Bulgaria, тази седмица отбелязва рождения си ден. Вече 2 години водещите Елена Кирилова и Бойчо Попов представят най-новите тенденции и събития от технологичния свят и срещат зрителите с интересни личности от сферата.
 
В събота, от 19:30 часа, UpDate ще заинтригува аудиторията с поредното ексклузивно интервю, като този път пред камерата застава Иля Кретов (Илья Кретов), генерален мениджър на eBay за Русия, Израел и Източна Европа. 
В разговора си с водещия Бойчо Попов Кретов очертава каква беше 2018 година за електронната търговия, като споделя и плановете на компанията за България: 
 
„В eBay имаме две разклонения на бизнеса, които всъщност не се пресичат в България. Едно от тях е вносът към страната, другото е износът от страната. Като цяло модата, облеклото, неща като здравеопазването и красотата, всичко, свързано с външността - това е категория номер 1 при покупко-продажбите. При купуването следващата категория в България е електрониката. Тоест, хората си купуват доста електроника от цял свят. При продаването изненадващо това е категорията „Части и аксесоари“, казва Кретов.
 
По отношение на износа от България, мениджърът дава пример със „семеен бизнес, продаващ козметика, правена от българска роза. Тоест, това е нещо доста специфично. 
Другият тип е по-търговско ориентиран бизнес, например дистрибуция – когато хората продават продукти на известни или на не чак толкова известни марки в глобален мащаб...
Втората по популярност категория е „Части и аксесоари“ - най-вече гуми и джанти, но също и аксесоари като стикери, пластмасови украшения и др.“
 
* * * * * * *
 
На 20 януари, неделя, водещата тема ще бъде със силна социална насоченост. За предизвикателствата пред глухите и слабочуващите хора ще разкажат активистите от фондация „Заслушай се“ Александър Иванов, Кирил Славов и Станислава Ковачева
 
Как технологиите могат да решат проблемите на хората с увреждания на слуха - в неделя от 19:30 часа. 
 
По-късно в неделното издание на UpDate ще бъде излъчен и специалният коментар на Марк Гърман от Bloomberg LP - Сан Франсиско.
В рамките на рубриката "Up2Us" Гърман ще анализира сделката между Apple и Samsung, в резултат на която производителят на iPhone ще започне да предлага филми и телевизионни предавания чрез iTunes на телевизорите на своя конкурент.
 
Тези и още технологични теми очаквайте в събота и неделя вечер по Bloomberg TV Bulgaria. 
 


ИЗБРАНО