”Джеймстаун” или как три жени опитомяват Америка

17 януари 2019 | 13:28 Дачев
От 20 януари по Epic Drama тръгва нова сага от продуцентите на „Имението Даунтън“ - за битката на три жени да изградят нов живот в красива, но забранена земя
 
Джеймстаун, Вирджиния, 1619 година. В неопитомената пустош на Вирджиния е разположена английската колония Джеймстаун. Селището едва успява да оцелее през първото си десетилетие, когато назрява промяна, предизвикана от пристигането на новия губернатор (в ролята - Джейсън Флеминг) и 100 „девици за жени“ – подарък от Вирджинската компания, за да го превърне в проспериращ град. С новия губернатор идва и харта, която дава земя на най-ранните заселници в отплата за лоялността им. Новите закони, обаче, предизвикват търкания както между тях самите, така и с местното население.
 
Вече са заснети три сезона от сериала „Джеймстаун“, който проследява съдбата на три жени: Верити (ирландската актриса Нийв Уолш / Niamh Walsh), Джослин (Наоми Батрик) и Алис (Софи Рандъл), които се опитват да изградят живота си в новата колония. 
 
Верити пристига в Джеймстаун в търсене на бягство от проблемното си минало и - когато се изправя лице в лице със съпруга си, притежател на гостилницата, - изпитва опасението, че е направила ужасна грешка, като е напуснала Англия. Непокорна, невъздържана, с войнстващо негодувание срещу всякаква несправедливост, Верити бързо влиза в пререкания с властимащите в града. Скоро, обаче, осъзнава истинския потенциал на тази красива земя, както и че за да остане част от тази общност, трябва да защитава тези, които обича. 
 
Джослин е с по-високо социално положение от повечето жителки на Джеймстаун и може би най-лукавата в селището. Изтънчена, но с неутолима жажда за власт, тя няма да позволи на някакъв си патриархат да провали плановете. Пиперливият й език прикрива уязвимост и тайна, която заплашва да я погуби. Съпругът й Самюъл е ковчежник на компанията, който има положение, но е прекалено честен, така че на нея й се налага да бъде по-изобретателна, за да повлияе на напредъка му по свой начин.
 
Алис, фермерско момиче от Норфък - Англия, не е развълнувана от новия си дом. Когато е силно наранена от предопределения й съпруг, тя трябва да потърси справедливост в един свят, предубеден срещу нея и жените изобщо. Определена за непоколебимия Хенри Шароу, на Алис сякаш й предстои нерадостна съдба, но тя намира своя причина да продължи напред. Чувството й за справедливост и находчивостта й ще й  гарантират сигурно място в сърцето на общността. 
 
Пълният с обрати сюжет проследява живота на новите пришълки, които правят светкавично впечатление и се озовават в нов свят на любов, желания, власт и оцеляване. Любовни триъгълници, разгорещени вражди и свирепа конкуренция създават конфликти за обитателите, обединени от категоричното си желание да оцелеят и преуспеят в новия си живот.

* * * * * * *
 
„Джеймстаун“ е с премиера по Epic Drama на 20 януари 2019 г. и ще се излъчва всяка неделя от 22:00 ч. (с повторение във вторник и в събота след 22:30). 


ИЗБРАНО