”Престъпни намерения” приключва със сезон 15

11 януари 2019 | 17:15 Дачев
Дългогодишният криминален сериал на CBS "Престъпни намерения" ("Criminal Minds"), който тръгна през септември 2005 година, ще завърши с излъчването на сезон 15, съобщава Варайъти.
У нас той се излъчва от четири телевизии - NOVA, FOX Crime, AXN и AXN Black, като сезон 14 започва премиерно по FOX Crime след три дни - на 14 януари 2019 от 22:00 ч.

Последният сезон ще се състои от 10 епизода (обикновено сезоните са по 22 епизода), които средно са по около 42 минути всеки. 15-ият сезон ще се снима едновременно със сезон 14, чиито снимки се довършват и в момента. Така, общият брой на епизодите ще достигне 325, което ще направи поредицата една от най-продължителните в телевизионната история на драматичния жанр - тук не се броят т.нар. сапунени опери.

Продуцира ABC Studios в асоциация със CBS Television Studios. Създател на сериала е 42-годишният днес Джеф Дейвис, който направи още "Младият върколак" (2011-2017).

Шоуто не мина без скандали, след като дългогодишният му оператор Грег Джонс получи множество обвинения в сексуален тормоз спрямо колежките си от екипа и напусна. Преди това, една от големите звезди - актьорът Томас Гибсън бе уволнен през август 2016 г., след като в качеството си на режисьор се скара на снимачната площадка на сезон 12 с един от продуцентите и дори премина през курс за контролиране на гнева.

Към момента в актьорския състав на сериала са Джо Мантеня, Паджет Брустър, Матю Грей Гублър, Ей Джей Кук, Аиша Тайлър, Кирстен Вангснес, Адам Родригес и Даниел Хени.


ИЗБРАНО