Изнесено студио на „Тази събота и неделя” в Пловдив

10 януари 2019 | 11:14 Дачев
Изтъкнати творци, ритъм и атмосфера – на живо с Алекс Кръстева
 
В съботното утро на 12 януари, „Тази събота и неделя” гостува с изнесено студио в града под тепетата по случай официалното откриване на уникалния за България проект – „Европейска столица на културата”.
Часове преди грандиозния откриващ спектакъл, новата водеща на предаването Алекс Кръстева ще срещне зрителите на bTV с кмета на Пловдив Иван Тотев, артистичния директор на фондация „Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева и изтъкнати пловдивски творци. Те ще разкрият любопитни подробности за културните инициативи, които ще се състоят през 2019 г., както и за проблемите, с които се сблъсква града по време на мащабната организация. 
 
Директно от 25-метровата кула в центъра на града, построена специално за събитието, зрителите ще научат детайли от кухнята на церемонията, с която Пловдив ще отвори нова страница в историята си. В ефир ще звучат и изпълненията на оркестър „Д’Амброзио” от италианския град Матера, както и на българските гайдари от формация „Наздравица”. Добро настроение и програма в по-свободен стил обещава и германският диджей Шилер. 
 
В студиото в София, Диана Любенова ще посрещне любими гости, сред които актрисата от „Столичани в повече“ Силвия Лулчева и обичаната певица Тони Димитрова. 
 
В минутите с Жени Марчева на фокус ще бъде горещата тема за побоя над командос във Войводиново.
 
* * * * * * *
 
Вълнуващи срещи с интересни гости очакват зрителите на bTV и в неделната сутрин. Специални гости на предаването ще бъдат актрисата Стефка Янорова и актьорът и тв водещ Александър Кадиев.
 
По повод 80-годишнината на Красимира Колдамова, Диана Любенова ще гостува в дома на примабалерината. А в студиото при Алекс Кръстева ще влезе ръководителят на българската база в Антарктида проф. Христо Пимпирев, който се завръща у нас с последните новини от ледения континент.