Риалити звездата Meгз с обвинение от прокуратурата

9 януари 2019 | 17:32 Дачев
 Днес стана известно, че на дизайнерката Mиглeнa Kaĸaнaшeвa-Meгз е повдигнато обвинение в престъплението "подбудителство" към обсебване в големи размери. Тя е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Това съобщи пред Dir.bg говорителят на Районната прокуратура в Пловдив, Атанас Илиев.

28-годишната днес Каканашева участва в риалити шоуто "Къртицата" по TV7 през 2013 г. от квотата на неизвестните, когато бе отворила магазин за проектирани от нея дрехи. През юни 2017 г. бе поканена в кулинарното риалити "Черешката на тортата", което предвести влизането й във "VIP Brother 2017" през септември, а през юни 2018 г. бе водещ на уеб риалити, озаглавено "InstaQueen".

Районната прокуратура в Пловдив e повдигнала обвинения на Мегз, приятеля й Румен Рончев и братовчед й Антон Лесов. Според прокуратурата, Мегз умишлено е склонила Рончев и Лесов противозаконно да присвоят чужда движима вещ - джип "Мерцедес G350", като обсебването е в големи размери.
 
Лесов и Рончев са обвинени като извършители, като 33-годишният братовчед на дизайнерката също е пуснат от ареста срещу подписка. Превозвачът Румен Рончев, който е собственик на транспортната фирма "Розова долина", остава обаче в ареста за 72 часа. 
 
До обвиненията се стигнало, след като в края на септември м.г. Миглена Каканашева обяви за откраднат джипа си "Мерцедес G350". Автомобилът е лизингов и е собственост на "Софавто", а стойността му е 98 560 лева. В жалбата, заведена в Първо РПУ в Пловдив, братовчедът на дизайнерката Антон Лесов написал, че паркирал джипа пред заведение в кв. "Кючук Париж", а на следващата сутрин мерцедесът бил изчезнал. По време на разследването обаче криминалистите се натъкнали на противоречиви факти и в крайна сметка се оказало, че джипът не е откраднат. 
 
На Антон Лесов е повдигнато и обвинение за това, че на 28 септември 2018 г. в Пловдив, умишлено е станал причина да се внесат неверни обстоятелства в официален документ, съставен съгласно установения ред. До момента е установено, че обвиняемата Миглена Каканашева имала финансови затруднения при обслужването на лизинговия договор за джипа. Поради тази причина тя и Румен Рончев решили противозаконно да го присвоят, без за нея да има последствия, като се обяви пред компетентните органи, че е откраднат.
 
Според събраните доказателства, дизайнерката убедила братовчед си и приятеля си да осъществят предварително замисления план за обсебването на автомобила и обявяването му за откраднат. След проведено разследване, джипът „Мерцедес G 350“ е открит от полицейски служители в двор на имот на роднина на 33-годишния Антон Лесов в района на град Раковски. Колата е върната на лизинговото дружество, но без оригиналния двигател, за който е установено, че е бил подменен.
 
От прокуратурата съобщиха, че ще внесат искане в съда за постоянен арест спрямо Румен Рончев. Срещу него са събрани доказателства и за извършено друго престъпление, за което също му е повдигнато обвинение. То е за това, че на 31 декември 2017 г., отнел чужди движими вещи – два броя спойлери, на стойност 1 800 лева, от влекач, марка „Мерцедес“.