„Карбовски: Втори план”: Тео строи училище в планината

4 януари 2019 | 11:26 Дачев
Проектът „Последната крепост“ е част от инициативата на Мартин Карбовски „Чиста азбука“
 
Журналистът и водещ показва първата история за 2019 година тази събота, 5 януари от 18 часа по bTV. Ще видим учителя от Казанлък Теодосий Теодосиев - Тео, който все още успява да поддържа интереса към образованието сред своите ученици.
 
„В проекта “Последната крепост”, втори план сме всички ние, които пазаруваме, тормозим се за ипотеката, ядем, пием, мислим за следващите 5 минути или 5 дни... От другата ни страна е Тео – отшелникът. Последният човек на територията, който живее и работи днес, но мислейки за следващите поне 100 години.
 
А последната му крепост е едно училище в планината, което Тео сам строи. И където ще се опита да сътвори нови българи, нови учени, нови борци и нови богове. Всичко останало от днешния ви ден в началото на 2019 г. ще отиде в канала, защото повечето хора на тази планета живеят като излишната мазнина по ръба на чинията...” , коментира Карбовски предстоящия епизод. 
 
* * * * * * *
 
С инициативата „Чиста азбука“ “Карбовски: Втори план“ насочва вниманието към нуждата от изчистването и съхранението на българския език, в полза на обществото. 
 
Последната крепост на българското образование ли е учителят Тео и неговото училище – ще разберем в събота вечер.


ИЗБРАНО