Минисериалът „Долината на успеха“ от 13 януари по NG

21 декември 2018 | 18:29 Дачев
Технологичният балон от 1990-те години - в 6 части

Двукратният носител на „Еми“, актьорът Брадли Уитфорд, Стив Зан и Ламорн Морис ще участват в минисериала от 6 епизода „Долината на успеха“ ("Valley of the Boom"). Премиерата на поредицата е на 13 януари 2019 г. от 21:55 и от 22:55 часа (с два епизода); сериалът ще се излъчи по National Geographic в 172 държави и на 43 езика. 
 
Продукцията е на STXtv, телевизионното подразделение на STX Entertainment на Робърт Симъндс, заедно със създателя, режисьора и изпълнителен продуцент Матю Карнахан и изпълнителната продуцентка Ариана Хъфингтън (основателка на The Huffington Post, основателка и председателка на Thrive Global и авторка на 15 книги).
По време на технологичния балон на 90-те години, Силициевата долина създаде едни от най-влиятелните хора и най-разпознаваемите марки в света. „Долината на успеха“ повдига завесата и представя на зрителите истинските истории на тези основоположници - приятелства, съперничества, победи и провали. 
 
Сериалът се ползва с безподобен достъп до най-революционните и изтъкнати фигури в технологичния свят и ще проследи съдбите, изградили историята на тази ера. 
 
Матю Карнахан:
„Силициевата долина беше и все още е странно място - Холивуд за гении. Дот-ком бумът през 90-те години отвори широко вратите не само за изумителни създатели, но и за Уолстрийт, масмедиите и сбирщина от впечатляващи шарлатани.
Много се радвам, че ще работя с Брадли, Стив, Ламорн и останалите от звездния състав, най-вече защото всички те са новатори - точно каквито са реалните хора, чиито роли играят“.
 
* * * * * * *
 
Актьорският екип се допълва от Джон Карна, който ще играе Марк Андрийсън - компютърен инженер, един от създателите на първия уеб браузър Mosaic. 
Дакота Шапиро и Оливър Купър играят студенти от Бръшляновата лига, които в общежитието си създават theglobe.com, една от най-ранните социални мрежи.
 
"„Долината на успеха“ разказва изненадващите, провокативни и вдъхновяващи истории за първите пионери на Силициевата долина" - казва Каролин Бърнстийн, изпълнителен вицепрезидент на отдела за разработка и продуциране на игрални продукции в National Geographic. - "Матю и екипът му разработиха естествен и динамичен начин за вплитане на интервюта с истински икони на Силициевата долина, за да подсилят автентичността и непредсказуемостта на тази впечатляваща истинска история.“

Снимките са осъществени през пролетта на 2018 г. в Канада, оператор е живеещият в Лос Анджелис Франсоа Дажьоне.


ИЗБРАНО