Животът е прекрасен с Лео Бианки (сряда, bTV)

3 декември 2018 | 11:19 Дачев
Първо издание на рубриката-поредица в токшоутоПреди обед“ около 10:40 ч., в което водещият се завръща към детските спомени в родната Катания - 35 години назад във времето.
 
Една порция пресни бодливи круши ще припомни на Лео Бианки (
Leonardo 
Bianchi) майчин съвет от Месина (Messina), а най-големият пазар в Италия ще заведе зрителите сред шума и разнообразието на най-прясната риба. Ще се запознаем с приятеля на Лео -  Марко, който посещава своя доверен търговец всяка сутрин, за да вземе най-пресните продукти. Двамата ще отидат до неговата „рибна лаборатория“, където предлага гурме "street food" (улична храна) по традиционен начин, но с младежки маниер. Сред най-предпочитаните му деликатеси се нареждат рибните кюфтенца, червеният кефал с риба тон, мини октоподите, овкусени със сол, зехтин и лимон, карточо от пресни дарове, както и пържени сардини с панировка от кедрови ядки, яйца, галета и кашкавал. Марко ще разкаже, че вкусовете, които набират все по-голяма популярност за бърза консумация, в миналото са били част от менюто на благородниците. А за да бъде удоволствието пълно, италианецът ще го гарнира с катанско просеко, което ще подчертае крехкостта и аромата на море.
 
Колко голямо е италианското семейство на Лео, как се консумират безопасно бодливите круши, какви са съветите на местните за избор на продукти и каква е тайната на сицилианския октопод? Защо е важно да докосваш рибата колкото е възможно по-малко и колко прекрасен може да бъде животът в историческия център, защитен от ЮНЕСКО като част от световното културно наследство.


ИЗБРАНО