Юрий Ангелов между отшелничеството и славата

29 ноември 2018 | 12:37 Дачев
Артистично, различно и мъдро ще бъде в предаването „Търси се“ на 2 декември 2018, неделя, от 11:00 ч. по bTV. Гостува Юрий Ангелов - актьорът, който живее между отшелничеството и славата, любимият ученик на Апостол Карамитев, гостува на Меги и Нели и говори за завръщането към децата и към корените.
 
„Аз съм много гъвкав, като тръстика, която може да се огъне от поривите на вятъра, не съм дъб, който може да бъде скършен на две от първата буря“, споделя актьорът пред водещите. Това, по думите му, е азиатска техника за оцеляване.
В Народния театър започва професионалният му път. В личен план Юрий Ангелов споделя, че за него най-важни в момента са двамата му синове, които живеят в Париж и Братислава. Като са били деца, той е губил връзката с тях, но в един момент разбира, че те са най-важното нещо в живота - затова започва да търси връзка с тях. Сега те идват все по-често в България и връзката им е много по-силна. 
 
Първата изненада за госта на предаването е Борислав Чакринов, който е директор на Бургаския театър (където Юрий играе в момента).
„Въпреки че съм по-млад от него, аз съм му като по-голям брат. Той все още на моменти фантазира, държи се несериозно и аз все трябва да го критикувам и да го връщам в правилния път. Над всичко обаче е това, че той е изключително добър човек и изключително добър актьор, затова винаги би му дал шанс за изява!“, разказва Чакринов. 
 
Милена Фучеджиева, дъщеря на бившия директор на Народния театър – Дико Фучеджиев, разказва, че Юрий е бил много болен, но животът му бил спасен от Петър Димков. 
Билкарят го посъветвал да се върне към природата, затова той напуснал Народния театър и отишъл на село. Продължил обаче да играе, но не в София, а в Бургаския театър, където си партнира в различни постановки с Тони Димитрова – друга от изненадите за госта. Певицата споделя, че винаги му подарява неща, свързани с конете, към които той е пристрастен. Актьорът споделя, че един от най-тъжните моменти в живота му е смъртта на един от неговите коне.
 
Кметът на с. Кондолово - бай Киро и неговата съпруга - споделя, че връзката на Юрий със земята е много силна. По думите им, той се държи много нормално с хората от селото и "не се прави" на голям актьор.
 
Юрий говори и за Полина - жената, с която живее щастливо над 20 години. Двамата се срещат в театъра...

* * * * * * *

69-годишният Юрий Ангелов отдавна е обект на интерес от медийната гилдия. През ноември 2009 г. поредицата "НепознатиТЕ" по bTV излъчи филм за него - „Отшелникът от Фазаново”. През декември 2012 г. бе специален гост на "Нека говорят с Росен Петров” по bTV. През ноември 2015 г. той даде интервю за предаването "Отблизо с Мира" по БНТ1, в което обясни решението си да замени живота в столицата с каравана в гората. През май 2018 г. отново участва в "Търси се" по bTV - в изданието с неговия колега и приятел Любен Чаталов, който също се изнесе на село - Мирково край Пирдоп, както и други актьори на село като Иван Иванов и Ивайло Герасков.

Сред по-известните скорошни телевизионни проекти на Юрий Ангелов са сериалите "Седем часа разлика" (2011 г., bTV) и "Sex, лъжи & TV: 8 дни в седмицата" (2013 г., TV7), а в киното - "Белгийският крал" (2015 г.), в който играе себе си.



ИЗБРАНО