Вечери с Джейсън Стейтъм по bTV Cinema

19 ноември 2018 | 14:49 Дачев
bTV Cinema предлага на своите зрители шест вълнуващи вечери с лошото момче от американските екшъни. Всеки ден в 21:00 ч. Джейсън Стейтъм ще бъде в центъра на незабравимо филмово приключение.  
 
Актьорът е известен с това, че изпълнява сам почти всички каскади като бой, опасно шофиране, плуване. Той е вторият син в семейството на певец и шивачка. По-късно се премества в Грейт Ярмът, графство Норфък, и тръгва по стъпките на родителите си, овладявайки изкуството на уличния театър. Играе футбол в местната гимназия, но истинската му страст е гмуркането. В продължение на 12 години Джейсън е в английския национален отбор по скокове във вода, а през 1992 г. завършва на 12-о място на световното първенство. Баща му е бил боксьор и гимнастик, той научил брат му на бойни изкуства и често малкият Джейсън е използван като „боксова круша“. 
 
По време на тренировки в спортния център „Кристъл палас“ е забелязан от търсач на таланти. Скоро след това става модел на модния гигант French Connection, известна още и като fcuk. Собственикът, който е и продуцент на „Две димящи дула“, го представя на Гай Ричи, режисьор на филма. По онова време Ричи търси човек, който да играе ролята на уличен търговец и - научавайки с какво Стейтъм си е изкарвал прехраната - го харесва за ролята на Бейкън. Следват още близо 50 роли в киното, които носят световна слава на актьора.
 
* * * * * * *
 
Филмовият канал на bTV Media Group започва панорамата на Стейтъм на 27 ноември с „Гаднярът“ (2001), в който той партнира на Вини Джоунс.
 
От сряда до петък пък предстоят трите части на „Транспортер“ (2002, 2005 и 2008 г.) - в четвъртата вече играе Ед Скрейн.
 
През двата дни от уикенда ще се излъчат съответно криминалната драма „Отбранителна линия“ (2013) и третата част на екшън трилъра „Непобедимите“ - "Непобедимите 3" (2013) с ново съзвездие от екшън звезди  - Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Харисън Форд, Антонио Бандерас, Келси Грамър, Мел Гибсън, Долф Лундгрен и др.
 
 
 


ИЗБРАНО