Двама приятели на дуел във „Фермата“

26 октомври 2018 | 10:48 Дачев
„Фермата: Съединение“ събра 29-годишният Георги Янков с баща му след години в емиграция
 
Симеон и Калоян, двама от най-близките приятели сред участниците в четвърти сезон на „Фермата“, ще се изправят един срещу друг на Арената за дуели в неделя от 20.00 ч. по bTV.
Емигрантът във Франция Симеон Томов избра да се бори за оставането си в шоуто срещу най-близкия си човек в стопанството – 21-годишния Калоян Златилов, който е прекарал по-голяма част от живота си в САЩ, но не е забравил корените си. 
 
До втория мъжки дуел за сезона се стигна, след като екипът на предаването взе решение тази седмица дамите да бъдат имунизирани от ратайство и дуели, тъй като поредицата от женски сблъсъци на Арената наруши силно баланса между половете в риалитито. Така „фермерът на седмицата“ Александър определи за ратаи младите емигранти Симеон и Калоян, които имаха правото да се посочат и за опоненти в предстоящия дуел. 
 
Както мнозина участници предположиха, 28-годишният Симеон избра за противник именно най-добрия си приятел. „Смятам го за по-преодолим противник от всички останали. Не го смятам за лесен, но мисля, че другите мъже са по-силни“, аргументира се Симеон. Вместо да се засегне, Калоян прие избора му с чест и благодарност, като шанс да докаже възможностите си. Решението на Симеон обаче ядоса част от фермерите и повечето декларираха, че в неделя ще застанат на страната на „детето на фермата“, както често наричат Калоян.
 
* * * * * * *
 
Темата за Съединението, която е и мото на четвъртия сезон, показа как „тукашни“ и емигранти могат да заживеят заедно, но и стана пример за обединението на нацията и рода, като успя да събере и помири баща и син чрез шоуто. Преди седем седмици 29-годишният IT търговец от Пазарджик Георги Янков влезе във „Фермата“ с открит гняв към баща си, който преди 15 години напуска България и сина си. 
 
В четвъртък Георги получи шанс да застане лице в лице с отдавна емигриралия си баща, да изплаче болката си и да чуе дълго чаканото обяснение - защо е бил изоставен от него. Благодарение на предаването, след близо година, в която не си говорят, един баща получи прошка от сина си и обеща да се завърне в България, за да опитат заедно да съберат семейството си в родината. 
 
„Искам да направим нещо заедно. Затова се боря за голямата награда – за да върна поне двама членове на семейството ми в България“, обясни през сълзи Георги. Мъжката среща провокира водещия Андрей също да признае, че е имало време, в което се е сравнявал със собствения си баща, което макар и полезно, му е донесло много мъка и тъга.
 
Емоциите във „Фермата“ ще усетим и преди дуела - в петък вечер, днес от 21 ч., когато Симо и Калата ще разберат пред какви изпитания ще бъдат изправени на Арената, а останалите фермери ще получат оценка за изпълнението на седмичните си задачи. 


ИЗБРАНО