Разследване на Миролюба Бенатова: смъртта на 5 момчета

12 октомври 2018 | 11:05 Дачев
Комплексната проверка на Медицинския одит в болницата по хематология търси отговорите за смъртта на пет момчета. Проблемната тема ще бъде представена от Миролюба Бенатова в нейната авторска рубрика в сутрешния блок „Събуди се“ - неделя, 14 октомври 2018 г. по NOVA.
 
Има ли вътреболнични инфекции, липса на консумативи и лоша хигиена, довели до усложнения и смърт на петима млади пациенти само за четири месеца? По сигнал на близките на починалите, здравният ДАНС разследва как са били лекувани момчетата след провеждане на терапия, трансплантация и престой в хематологията. 
 
Къде потъват милионите за химиотерапия, как се търси реанимация с връзки и може ли системната грешка да бъде избегната.
 
* * * * * * *
 
В рубриката „Говори с Ива“ гостува известният гайдар Петър Янев.
Дългогодишният спътник на голямата певица Валя Балканска признава, че с нея никога не репетират преди концерт и на сцената спонтанно решават коя песен да изпълнят. Като голям родолюбец, Петър Янев е убеден, че има завръщане към българските традиции.
 
Галя Щърбева е подготвила емоционална среща в рубриката „Да хванеш гората“.
Село Садина чува за първи път след 20 години сватбения марш. Композицията на Манделсон прозвучава в обезлюдения район на Северна България в чест на белгийци. Кметицата на Садина е щастлива да венчае двойката в местния музей, а на церемонията е поканено почти цялото село. Оказва се, че все повече сънародници на младоженците купуват къщи там и вече има формирана белгийска общност.
 
В „Къси разкази“ Мария Йотова ще покаже българската версия на филма „Хвани ме, ако можеш“.
Опитна измамница с фалшиво име и лична карта оплита в любовните си мрежи мъже, готови да й дадат значителни суми пари. Фрапиращ факт е, че сред тях има дори частен детектив. Три от жертвите говорят пред камерата на NOVA за влюбването, различните версии на една и съща измама и опитът им да организират собствено разследване.
 
За абстрактния език на музиката и едно приятелство между китарата и хармониката ще стане дума в неделя. 
Антонио СерАно и Антонио Санчес посетиха страната ни, за да отдадат почит на виртуаозния Пако де Лусия (1947 - 2014) и да докажат, че фламенкото, джазът и българският фолклор могат да вървят ръка за ръка. Мартина Ганчева се срещна с двамата изпълнители.
 
Мариян Станков-Мон Дьо ще говори за любовта, войната и футбола.
Негов събеседник този уикенд е Ваня Джаферович, който ще изненада зрителите с едно неочаквано признание.  
 
Краси Боев ще ни заведе в Малък градски театър на репетиция на постановката „Поп-фолк хроники: Бели птици и куршуми“ – една скандално откровена театрална версия на прехода у нас.

* * * * * * *

След обявеното отсъствие за две седмици, като водещ отново се завръща Мира Иванова. Водещ на последните 4 издания между 29 септември и 7 октомври бе Марина Цекова.


ИЗБРАНО