Българска компания с клиенти като Пентагона, НАСА, Disney

12 октомври 2018 | 10:39 Дачев
Предаването "UpDate" ни среща с Александър Лефтеров, съосновател на Tiger Technology - на 13 октомври от 19:30 часа 
 
Технологичното токшоу на Bloomberg TV Bulgaria ще представи тази седмица историята на една българска компания с огромен успех в чужбина. Tiger Technology е дори по-известна зад границата, отколкото у нас, а сред клиентите ѝ се нареждат Пентагона, НАСА, Disney, MTV и още много впечатляващи имена. 
 
В събота вечер UpDate ще срещне зрителите с Александър Лефтеров, съосновател на Tiger Technology, който ще разкаже какви са били първите стъпки на компанията, разработила софтуер за съхранение на данни, както и как си е проправила път напред.
Ще видим първата част от интервюто му с Елена Кирилова, в което той споделя ценния си опит на предприемач. 
 
Повече за експанзията на чуждестранните пазари и за трудностите, с които се сблъсква технологичната индустрия у нас при търсенето на таланти, ще разберем на следващия ден - в неделя, 14 октомври, от втората част на разговора с Лефтеров. 
 
* * * * * * *
 
В новата рубрика UP2US, технологичният журналист от Bloomberg LP Герит Де Винк ще коментира от студиото в САЩ закриването на Google+, социалната платформа на Google, замислена преди години да конкурира Facebook.
Де Винк ще анализира и предшестващото изтичане на информация за потребителите. 
 
Всяка седмица в UP2US зрителите на UpDate ще могат да чуят специално подготвени коментари от технологичните редактори на Bloomberg LP.
 
В коментарната рубрика WHATSUP, водещият Бойчо Попов се спира на темата за предполагаемия китайски шпионаж чрез вградените мини чипове в сървъри на американски компании и разглежда бъдещите процеси, ако обвиненията се потвърдят.


ИЗБРАНО