Като на кино: 30 г. „А сега накъде“ и 90 г. Рангел Вълчанов

9 октомври 2018 | 16:23 Дачев
Предаването „Като на кино“ в събота по обяд ще отбележи 30-годишнитата от премиерата на „А сега накъде?“ и 90 години от рождението на режисьора на филма – Рангел Вълчанов. 
 
Водещ по bTV Cinema ще бъде Красимира Демирева - една от актрисите на култовата лента, появила се месеци преди промените през 1989 г.
 
През октомври Вълчанов (1928 - 2013) щеше да навърши 90 години. На един от най-големите български режисьори, създал още „Инспекторът и нощта“, „На малкия остров“, „Фатална нежност“, „Немирната птица любов“, „Лачените обувки на незнайния воин“, „Вълчицата“, „На малкия остров“, е посветен и разговорът с дъщеря му, актрисата Ани Вълчанова
 
Ще има интервю и с режисьора Милко Лазаров, режисьор на филма „А̀га“, спечелил голямата награда на 36-ия фестивал на българския игрален филм „Златна роза“ 2018. 
 
Борко Чучков, който е завършил актьорско майсторство в класа на Стефан Данаилов, ще разкаже за новата си роля в „Живи комини“ – най-новия филм на Радослав Спасов. Той ще говори и за участието си като съпродуцент на "Дивата круша", който е кандидат на южната ни съседка за наградите „Оскар“.


ИЗБРАНО