Ридли Скот с първа режисура за телевизия

9 октомври 2018 | 14:27 Дачев
Световноизвестният британски продуцент, режисьор и сценограф Ридли Скот, 4-кратно номиниран за "Оскар", бе привлечен от телевизионната мрежа TNT в САЩ за изпълнителен продуцент на тяхната фантастика "Raised by Wolves" ("Отгледан от вълци"). Сценарият е на живеещия в Лос Анджелис американски автор Ерън Гузиковски, който също ще бъде изпълнителен продуцент и шоурънър на сериала. За международните продажби отговаря Turner International.

Според Сара Обри, изпълнителен вицепрезидент на TNT, "Ридли Скот просто е най-добрият в жанра сай-фай." Неговата компания Scott Free Productions ще продуцира заедно с две други студиа.

Най-интересното е, че навършващият скоро 81 години Скот и ще режисира няколко епизода, което ще отбележи първата му изява за телевизия в режисьорско амплоа. Той казва, че "Винаги съм търсил нови граници в жанра научна фантастика и ето, че намерих нещо оригинално в "Отгледан от вълци". Този въображаем свят задава екзистенциални въпроси: какво ни прави хора, какво съставлява семейството, можем ли да започнем наново и начисто, като изтрием кашата, която направихме с нашата планета. Бихме ли оцелели отново, бихме ли се справили по-добре?"

Сюжетът на сериала ще разказва за двама андроиди, пред които е поставена особена задача - на девствена неизвестна планета да отгледат човешко дете. Самите андроиди, живели сред хората от земната колония, виждат, че човешката природа и религиозните конфликти могат да унищожат всичко, създадено от първите колонизатори. Опитвайки да поставят ситуацията под контрол, андроидите осъзнават, че хората са сложни и противоречиви същества...

В киното, Ридли Скот има 10 планирани текущи проекта (предпродукция и обявени), а към момента има 3 завършени, снимащи се или в постпродукция филма за екран догодина. Сред всички тях са и три режисьорски: продължението на "Пришълецът: Завет", екшън трилърът "Queen & Country" и историческата драма "Battle of Britain".


ИЗБРАНО