6 неща за Ейдън Търнър от „Полдарк“

3 октомври 2018 | 12:37 Дачев
Премиерната за българския ефир продукция върви всеки делник от 20:30 часа по Bulgaria ON AIR
 
35-годишният ирландец Ейдън Търнър (Aidan Turner) показва завидни актьорски умения в историческата серийна драма „Полдарк“. Въпреки че сериалът му носи изключително голяма слава, малко хора знаят какъв всъщност е Търнър в реалния живот. Ето няколко подбрани изненадващи факти за него: 
 
1. Скритият талант на Ейдън Търнър
 
Много преди да се превъплъти в героя си Рос Полдарк и да завладее балните зали в Корнуол, Ейдън Търнър с лекота води танцовите си партньорки по дансингите във Великобритания. В продължение на цяло десетилетие актьорът тренира стандартни и латиноамерикански танци. Ще танцуваме ли, г-н Полдарк? 
 
2. Влюбва се в актьорството... от пръв поглед 
 
Търнър решава да се занимава с актьорско майсторство, след като вижда рекламен постер на дъблинската школа Gaiety School of Acting. Докато учи, играе в няколко пиеси, сред тях – „Ромео и Жулиета“, „Сянката на звездите“ и др. 
 
3. Никой друг освен Ейдън Търнър не би изиграл Рос Полдарк 
 
Режисьорът Деби Хорсфилд не е пожелала никого другиго освен Търнър да изиграе главната роля в сериала. Пред New York Post Търнър отбелязва, че не е преминал през прослушвания, преди да получи предложението:
„Куриерът почука на вратата ми и стоеше пред мен с първите две книги „Полдарк“ и всичките 8 сценария на сериала. Помислих си – какво е това? След това агентът ми се обади и ми каза, че съм получил предложение да изиграя Рос Полдарк. Никога преди това не ми се беше случвало нещо подобно“.
 
4. Не използва социалните мрежи
 
За разлика от повечето филмови звезди, Търнър не е фен на Instagram, Twitter и Facebook. Той вярва, че социалните мрежи отдалечават хората от истински стойностните неща в живота. Философия на ежедневието, която добавя още положителни точки към индивидуалността на Търнър.
 
5. Косата му наистина е толкова буйна 
 
Със сигурност чупливата дълга коса помага на образа на Полдарк да изглежда още по-благороден, смел и изискан. Символ на свободолюбието му, Търнър сам се грижи за прическата си, въпреки че признава:
„В началото наистина имах добавени кичури изкуствена коса, докато моята не порасна. Да, това е моята коса и наистина е толкова буйна“.
 
6. Фен е на татуировките
 
Под снежнобелите си ризи актьорът крие няколко рисунки по тялото си. Преди време гримьорът Жаклин Фолър споделя пред Radio Times:
„Трябваше да замаскирам татуировките му – има две в горната част на ръката си. Едната е надпис на китайски, а за другата не помня дали беше без риза или в леглото.“
 
При гледката на това тяло, никой не би запомнил какво точно е изрисувано върху него, нали?


ИЗБРАНО