Жаклин Вагенщайн е поредният водещ на ”Като на кино”

27 септември 2018 | 11:16 Дачев
Жаклин Вагенщайн е водещ на предаването "Като на кино" на 29 септември - събота от 12:30 ч. по bTV Cinema.
Тя е директор в издателство "Колибри", създадено от нейните родители
 
Освен за единствения по рода си в света кино-литературен фестивал "CineLibri", на който е идеолог и директор, чаровната 36-годишна дама разказва за дядо си Анжел Вагенщайн, един от най-видните български интелектуалци – режисьор, сценарист, писател и общественик,  както и за баща си Раймонд Вагенщайн – кинокритик, сценарист и автор.
 
В рубриката „Лично от Холивуд“ Мариета Мелроуз представя интересната и много любопитна история на Джон Кеноуър - известен комик, продуцент и сценарист. Кинокритикът Деян Статулов, както обикновено, ще представи филмовите премиери на големия и малкия екран.
 
Журналистът Георги Тошев ще се изяви с две интервюта.
- Той разговаря с Владимир Фурдик, нощния крал от сериала „Игра на тронове“. Известният актьор, роден в Словакия, бе сред гостите на фестивала Aniventure ComiCon в София.
- Той среща зрителите и с Лив Улман, голямата норвежка кинозвезда и муза на Ингмар Бергман, по повод 100-годишнината от рождението на режисьора. В интервюто Лив разказва за живота и партньорството си с Бергман, както и за неговото филмово творчество. На CineLibri ще се прожектира и документалният филм на Георги Тошев "Лив Улман. Къщата на спомените".


ИЗБРАНО