Ново туристическо предаване по БНТ1 в събота

27 септември 2018 | 09:43 Дачев
Всяка събота от 11:00 ч. - „Туризъм.бг
 
На 29 септември 2018 г. по БНТ1 започва седмично телевизионно предаване, посветено на българския туризъм. Новата продукция с водещ Мирослав Димитров ще се излъчва всяка събота от 11:00 часа по БНТ1 с повторения по БНТ4 (за аудиторията извън пределите на страната). 
 
Специален гост в първото издание ще бъде министърът на туризма Николина Ангелкова, а в следващия брой на 6 октомври гост ще бъде заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов.
 
В седмицата, в която отбелязваме Световния ден на туризма (27 септември), министър Ангелкова ще коментира постиженията, проблемите и перспективите пред българския туризъм. Тя ще направи равносметка на изминалия летен туристически сезон и ще представи предимствата от въвеждането на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще свързва в реално време регистрите на местата за настаняване с Министерството на туризма, НАП, МВР, НСИ и общините.
 
Гост в студиото ще бъде и водещият на културно-информационното предаване „Култура.бг“ Михаил Заимов, който е известен със страстта си към подводното гмуркане и фотографията. 
Това лято той се включи в доброволческата операция по предотвратяването на изтичането на мазут от потъналия преди 100 години кораб „Мопанг“ край Созопол.
 
Зрителите ще имат възможност да видят различен поглед към Пловдив като туристическа дестинация. „Градът на седемте тепета“, избран за Европейска столица на културата за 2019 година, ще бъде представен не само със своето богато културно-историческо наследство, но и с изненадващите атракции, които предлага.
 


ИЗБРАНО