Мира Добрева открива сезон 8 на предаването си в неделя

14 септември 2018 | 23:07 Дачев
Развлекателното предаване „Отблизо с Мира“ се завръща в ефира на БНТ1 на 16 септември 2018 г. и ще се излъчва, както и досега от 8 април т.г. насам, в неделя преди обяд.

Вижте видео анонс (35 сек.).
 
Водещата Мира Добрева, която в момента е участник в риалити шоуто "VIP Brother" по NOVA, ще открие осмия сезон на своето предаване с акцент върху образованието.
В навечерието на първия учебен ден, тя ще потърси отговорите на въпросите, свързани с прилагането на модерни методи на обучение, от които имат нужда съвременните деца. Нейни гости ще бъдат микробиологът Явор Денчев и сугестопедът Силвия Йорданова.
 
Гост в студиото на "Отблизо" ще бъде и Пламен Иванчев, който ремонтира физкултурния салон на пустеещото вече 20 години училище в село Караисен край Павликени. Със селото го свързва неговото детство, въпреки че живее и работи в София. Целта на ремонта е салонът да се превърне в пространство за различни културни прояви.
Миналата година Иванчев със собствени средства подарява незабравимо театрално преживяване на жителите и гостите на селото с постановката „Женитба“ и така възражда културния живот в селото.
 
* * * * * * *
 
Рубрики:
 
Освен познатата на зрителите „Дневниците на Червенокосата“, Боряна Граматикова ще води и нова рубрика – „Чужденците“. 
В първото ѝ издание ще се запознаем „отблизо“ с артиста Диего Контрерас, който е бил част от „Цирк дьо Солей“. В студиото на предаването той ще демонстрира изключителния акробатичен номер „Колелото на Сир“.
 
Нова за предаването ще бъде и поредицата „Музикален момент“. В първото издание за сезона ще прозвучи песента „You’ll Find Me There“, посветена на изчезналия алпинист Боян Петров.
 
И през осмия телевизионен сезон на „Отблизо с Мира“ продължава рубриката „Животът на село“.
Всеки месец в нея се представят най-отдалечените и непознати малки населени места в страната. 
 
Емблематична за предаването остава рубриката „Столетниците на България“.
Тя среща зрителите с интересни личности на вековна възраст, а тази седмица ще се запознаем с баба Стефана от Пловдив - всеки ден тя изкачва пеша 106-те стъпала до дома си, всяка вечер прочита по един роман...
 


ИЗБРАНО