”UpDate” сезон 3 от 15 септември по Bloomberg TV Bulgaria

14 септември 2018 | 12:07 Дачев
Единственото технологично предаване в българския кабел - UpDate по Bloomberg TV Bulgaria - се завръща на екран от 15 септември 2018 г. в 19:30 ч. за трети сезон. Зрителите ще имат възможност да се срещнат с още по-интригуващи лица и истории от сферата на високите технологии.
 
"UpDate" се завръща и с още една изненада – нова рубрика с технологични коментари директно от Bloomberg LP. Всяка седмица предаването ще излъчва специално подготвен за зрителите в България коментар от технологичните журналисти от Bloomberg LP – от Сан Франсиско и други горещи точки на света. 
Новата рубрика стартира още тази неделя, 16 септември – специално за предаването, Мат Милър ще коментира последните действия на технологичния предприемач Илон Мъск и въздействията им върху Tesla.
 
Интригуваща среща предстои преди това в събота, когато предаването ще срещне феновете си с Франсоаз Шомбар - съосновател и изпълнителен директор на производителя на чипове и сензори за автомобилната индустрия Melexis, който постоянно разширява производството си в България. 
Водещата Елена Кирилова разговаря с нея за дейността на Melexis в България, за новата инвестиция на компанията у нас и геополитическите фактори, които влияят на бизнеса в момента. 
 
Франсоаз Шомбар:
“Мисля, че няма директно влияние върху нашия бизнес, защото продуктите ни не са включени в нито един от списъците, които САЩ и Китай публикуват. Но, разбира се, като всяка страна, ние зависим от икономиката и колко добре се представя тя. Не е нещо добро. Започването на търговска война, както направиха нашите американски приятели, е лош начин да разрастваш икономиката. В някакъв момент ще доведе до насърчаване на веригите за доставки, но мисля, че това е само временно. Смятам, че като цяло икономиката ще продължи да расте. Може да има спад. Никой не може да прогнозира колко голям може да е той и колко време ще отнеме. Но ако сте в бизнеса с иновации като Melexis, тогава винаги ще откриете начин за растеж на пазара”.
 
* * * * * * *
 
В неделя, 16 септември, предстоят още вълнуващи минути.
 
Бойчо Попов ще ни срещне с Юлиан Софрониев, главен изпълнителен директор на високотехнологичната компания BIODIT. Тя е специализирана в разработването на най-високо технологичните биометрични системи за контрол на достъп и работното време, базирани на биометрична идентификация. 
 
Софрониев, който ще е един от участниците в "Клуб Investor.bg – Предприемачи на бъдещето", разказва повече за плановете за първично публично предлагане, за което първи писа Investor.bg.
 
В коментарната рубрика WHATSUP, водещият на предаването Бойчо Попов ще обърне внимание на това как лидерите на големи технологични компании гарантират просперитета на бизнеса и идеите си, дори след като се оттеглят.