Нов кулинарен проект по БНТ1 от понеделник до четвъртък

3 август 2018 | 18:43 Дачев
Храна за душата” е новият кулинарен проект на предаването „Бързо, лесно, вкусно“, който стартира в ефира на БНТ1 от 6 август 2018, понеделник и ще продължи четири дни - до 9 август, четвъртък от 17:30 ч.
 
Водещите са двама - Елена Петрелийска и Николай Петров. Те ще демонстрират удоволствието - заедно с някого - да се готвят вкусни ястия за семейство и приятели. От понеделник до четвъртък от 17:30  часа зрителите ще надникват в уютната телевизионна кухня, за да се насладят на най-актуалните и интересни кулинарни тенденции. 
 
Лицата на проекта са двама млади професионални готвачи, чиято цел е да покажат лесни и достъпни рецепти от целия свят. Те ще разкрият за зрителите как избират продуктите и ще приготвят ястия за своите близки хора. 
 
Освен изкусителни рецепти, „Храна за душата“ ще поднася и интересна информация за отделните съставки на ястията, а с всеки следващ епизод зрителите ще научават и повече подробности за самите водещи.
 
* * * * * * *
 
Елена Петрелийска бе финалист в първия сезон (2015 г.) на “MasterChef” на bTV, когато зае второто място. Лъчезарното момиче, което обича да експериментира в кухнята с нетрадиционни съчетания на вкусове, посреща гости в собствения си ресторант и води кулинарни курсове.
 
Николай Петров бе водещ на проекта “Вкусната Европа”, който БНТ излъчва от април тази година.  След опита си зад граница в ресторант със звезда „Мишлен“ и други престижни кухни, той се връща в България с каузата да възроди интереса към  родните продукти и традиционни ястия.
 
* * * * * * *
 
Всеки епизод на “Храна за душата” ще представя по 3 рецепти за предястия, напитки, основни ястия и десерти. Рецептите ще бъдат съобразени със сезонните продукти и кулинарните тенденции. 
 
Амбицията на продуцентите на проекта е да припомни на зрителите топлотата на домашната трапеза и уникалния вкус на ястията, приготвени с любов и вдъхновение.
 
Дългогодишният стопанин на „Бързо, лесно, вкусно“ Ути Бъчваров подсеща зрителите на БНТ: “Ако искате да превърнете ежедневното готвене в изкуство и да откриете ново вдъхновение... време е за нова страница в тефтера с рецепти!”
 
* * * * * * *

В петък следобед, 10 август, запова нов проект на предаването, озаглавен "Новодомци".


ИЗБРАНО