Нова екранна двойка в ”България сутрин” от 30 юли

26 юли 2018 | 12:07 Дачев
Петя Кертикова и Златимир Йочев са новата екранна двойка, която ще събужда зрителите на Bulgaria ON AIR всеки делничен ден от 30 юли 2018 г., понеделник.
 
Новата водеща на „България сутрин“ ще разказва за завърналите се от чужбина българи в специална рубрика в рамките на сутрешния блок.
Петя се присъединява към екипа на сутрешния блок „България сутрин“, където със Златимир заедно ще информират зрителите по всички актуални теми, с коментари от различни събеседници и експерти, както и чрез репортажи и преки включвания от местата, на които се случват събитията.
 
Петя Кертикова е познато лице в телевизионния бранш. Завършила е „Телевизионна журналистика“ в Далас, САЩ, където стартира и журналистическата си кариера. Преди да се присъедини към сутрешния блок на Bulgaria ON AIR, тя е водещ на емисията новини на BiT първо от Чикаго, а от 2016 година и от българското студио на телевизията.
 
"Радвам се, че имам възможност да стана част от най-позитивния и разнообразен сутрешен блок в българския ефир – този на Bulgaria ON AIR. Това е голямо предизвикателство за мен и го приемам с голям ентусиазъм. Вярвам в екипа зад „България сутрин“ и знам, че ще дам всичко от себе си, за да помогна денят на зрителите на Bulgaria ON AIR да бъде още по-осведомен, красив и позитивен“, каза Петя Кертикова.
 
Присъединяването й идва и с още вълнуващи допълнения в сутрешния блок. В ефира на „България сутрин“ Петя ще продължи и каузата си да среща зрителите с добрите примери и историите на вдъхновяващи българи, решили да се завърнат от чужбина в родината. 
Авторската й рубрика „Завърналите се с Петя Кертикова“ ще се излъчва в рамките на блока и ще разкрива какво провокира сънародниците ни да се приберат у дома.
 
„Вярвам, че тепърва все повече българи зад граница не само ще се прибират, но и ще остават в България... Кой знае - може би точно те са нужните и така чакани "съединители" и проводници на доброто и на промяната, за която всички говорим. В рубриката ще покажем историите на сънародниците ни такива, каквито са, с всички перипети и постижения по пътя“, обясни още новата водеща.
 
Освен новата рубрика, Петя и Златимир ще излизат все по-често от студиото и ще провеждат повече интервюта на терен, доближавайки аудиторията до всичко интересно и важно около тях. Най-ранните часове на блока – между 6.30 и 7.30 ч. - ще бъдат посветени на полезна информация за актуалната пътна обстановка в страната, предстоящите събития от деня, прогнозата за времето и всичко, което ще помогне на зрителите да започнат деня си информирани.


ИЗБРАНО