„The Long Night“ е предисторията на ”Игра на тронове”

11 юли 2018 | 13:00 Дачев
През октомври в Белфаст започват снимките на пилотния епизод от дългоочаквания сериал, който ще бъде предистория на „Game of Thrones“. Новата продукция, за която Джордж Р. Р. Мартин сподели, че е с работно заглавие „The Long Night("Дългата нощ"), ще бъде заснета в студиото The Hall Paint. Именно тук са заснети сцени от „Игра на тронове“, както и от друг популярен (в САЩ) сериал на канала Syfy – предисторията на Супермен „Krypton“, а догодина предстоят снимките на нови епизоди от „Междузвездни войни“. 
 
Създаден от сценаристката Джейн Голдман и самия Мартин по разработен от двамата сюжет, действието в новия сериал ще се развива хиляди години преди познатите събития в „Игра на тронове“. Продукцията ще хвърли повече светлина върху най-мрачните тайни на Вестерос и истинския произход на белите бродници. 
 
Мартин уточнява, че никой от героите или актьорите от „Игра на тронове“ няма да се появява в новия сериал.
„Всички следващи сериали ще бъдат предистории на събитията от „Игра на тронове“. А този, който подготвяме в момента, ще е най-отдалечен във времето и действието в него ще се развива десет хиляди години преди всички познати истории. Разбира се, ние сме съвсем в началото на работата и засега подготвяме пилотния епизод“ - допълва авторът на прочутата поредица.

Премиерата на новата поредица се очаква през 2020 година по HBO.