Седмица до крайния срок за кандидатстване в ”Промяната”

11 юли 2018 | 10:48 Дачев
Кандидатурите на социални предприемачи се подават онлайн до 18 юли 2018 г., сряда
 
Остават седем дни до крайния срок за кандидатстване в петото юбилейно издание на "Промяната" - най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация "Reach for Change България".
Социални предприемачи с дух и силна мотивация, които искат да променят живота на децата и младежите, могат да кандидатстват, като попълнят онлайн формуляр още една седмица - до 23:59 на 18 юли на сайта на NOVA.
 
На 12 юли в 12.00 часа екипът на Reach for Change България ще разкаже във Facebook live за формата и критериите на конкурса и ще даде отговор на най-често задаваните въпроси. Всеки може да зададе своите въпроси към тях, като ги напише като коментар към видеото на живо на Facebook страницата на конкурса.
 
„Промяната е много успешна и вече силно разпознаваема инициатива. Участието в нея се превърна в гаранция за качество на социалното предприемачество в България. За пет години успяхме да привлечем едни от най-добрите социални предприемачи у нас и очакванията ни за проектите тази година са високи“, споделя Юрий Вълковски – изпълнителен директор на Reach for Change България.
 
* * * * * * *
 
Петимата най-добри кандидати - един голям победител и четирима финалисти - ще спечелят място в Инкубатора на Промяната 2018 за период между една и пет години. Големият победител ще получи безвъзмездно финансиране в размер на 30 000 лв., а още двама от финалистите, получили най-много гласове в етапа на онлайн гласуване - по 15 000 лв. 
 
В допълнение, всички те ще получат значителна нефинансова подкрепа под формата на професионални консултации и обучения, менторство, медийна подкрепа и достъп до мрежа от потенциални партньори и селектирани социални предприемачи, за да могат да развият идеите си и да постигнат възможно най-голямо положително въздействие върху живота на децата.
 
Като част от процеса на селекция, между 10 и 15 от най-добрите кандидати ще бъдат поканени в Акселератора на Промяната – двумесечна безплатна обучителна програма, която ще им помогне да обогатят и развият проектите си преди да продължат в следващия етап на конкурса. Сред завършилите Акселератора през ноември 2018 г. ще бъдат избрани петимата нови финалисти. Те ще се явят на онлайн гласуване през януари и февруари 2019 г. и публиката ще определи със своя глас кои ще са тримата финалисти, които ще се явят на последния кръг от конкурса – среща с детското и възрастното Жури на Промяната. 
 
Тази година всеки, който иска да стане част от Промяната, може да подкрепи инициативата в периода 1 юни – 18 юли чрез дарение със sms с текст DMS PROMYANATA на номер 17 777. За абонати на Telenor, Mtel (А1) и Vivacom цената на 1 sms е 1 лв., а за потребители на предплатени услуги цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС). Повече информация за възможностите за дарение вижте тук.
 
* * * * * * *
 
"Промяната" е най-голямата социалноотговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за пета поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата и младежите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. 
 
От 2014 г. досега Промяната помогна на над 35 000 деца и младежи от цялата страна.