AMC през юли: сериали, филми и предавания

12 юни 2018 | 11:52 Дачев
Хап и Ленърд – сезон 3
Продължава всеки понеделник в 23:00 ч.
Финал на сезон 3: 23 юли, 23.00 ч.
С участието на: Джеймс Пюърфой, Майкъл К. Уилямс
 
Ако харесвате добрите мистерии, разнообразните образи, страхотните комедии и малко заслужени сритвания  отзад, "Хап и Ленърд" е вашият филм. Да, каналът продължава със злополучните приключения на популярните герои на Джо Лансдейл - източнотексаския беден бял либерал и неговият фатален чернокож  приятел - гей и републиканец. 
 
Третият сезон черпи вдъхновение от “The Two-Bear Mambo” – третата книга от поредицата на Ландсейл. Сезон едно беше вдъхновен от “Savage Season”, а сезон две – от “Mucho Mojo”, съответно първата и втората книга от поредицата „Хап и Ленърд“.
 
Първият сезон, озаглавен "Savage Season", разглеждаше последиците от войната във Виетнам и подемът в социалния климат от 80-те години. Вторият сезон - "Mucho Mojo", беше посветен на расовите проблеми. А третият сезон на "Хап и Ленърд", озаглавен официално "The Two-Bear Mambo", продължава тази традиция със сюжетната линия за Kу-клукс-клан и ни показва друго приключение на героите Хап Колинс и Ленърд Пайн. Те изпитват на свой гръб някои от ужасите на Ку-клукс-клан, докато са на посещение в място, където господстват белите.

Независимо че действието във филма се развива преди десетилетия, филмът е по-актуален от всякога.
 
* * * * * * *
 
Проповедникът – сезон 3
Премиера: 19 юли, 23.00 ч.
Всеки четвъртък в 23:00 ч.
В ролите: Доминик Купър, Джозеф Гилгън, Рут Нега, Греъм Мактавиш
 
Започвайки оттам, където завърши сезон 2, сезон 3 на сериала показва как Джеси, Касиди и Тюлип се завръщат в Ейнджълвил – плантацията в Луизиана, където е израснал Джеси и където го чакат стари вражди и убийствени задължения. 
 
С помощта на приятелите си и на някои врагове, Джеси ще трябва да се освободи от миналото си … защото бъдещето на света зависи от това.
 
* * * * * * *
 
В света на кинофантастиката с Джеймс Камерън
("James Cameron's Story of Science Fiction")
Премиера: 7 юли, 15.00 ч.
Всяка събота в 15.00 ч.
С участието на: Кери Ръсел, Блейн Андерсон, Том Белдинг
 
Предаването представлява интимен поглед зад кулисите на произхода на жанра, превърнал се в крайъгълен камък на популярната култура. 
 
Във всяко издание на поредицата от 6 части, носителят на наградата на Академията – сценаристът, режисьорът и продуцент Джеймс Камерън, изследва корените на научната фантастика, футуристичната визия и омагьосващия ефект на неговите идеи чрез интервюта с изтъкнати разказвачи, звезди и други хора, чиято кариера е определила облика на жанра. 
 
Стотината участници в поредицата включват имена като Стивън Спилбърг, Джордж Лукас, Ридли Скот, Кристофър Нолан, Арнолд Шварценегер, Уил Смит и Сигорни Уивър. 
 
Камерън ни повежда на път, в който ни чакат открития и изследвания, които ще ни помогнат да разберем откъде идват и накъде ни водят идеите на научната фантастика.
 
* * * * * * *
 
Повторения на най-добрите сериали на AMC
 
Фарго – сезон 2
От 17 юли, всеки вторник в 23.00 ч. 
В ролите: Тед Дансън, Кирстен Дънст, Джеси Племънс, Джийн Смарт, Патрик Уилсън
 
Сезон 2 на изцяло "истински криминалния" сериал ни отвежда към 1979 година в Сиукс Фолс, Южна Дакота, и Луверн, Минесота, където един млад щатски полицейски служител разследва случай, в който са замесени местна престъпна банда и голяма мафиотска групировка.
 
* * * * * * *
 
Филм на седмицата
Всяка неделя – 23:00 ч.
 
На 1 юли в „Астерикс на Олимпийските игри“ (2008) ще видим Жерар Депардийо и Кловис Корнияк да се изявяват в приключенския жанр.
 
На 8 юли е „Ох в Охайо“ (2006) с участието на Хедър Греъм, Миша Бартън, Паркър Поузи, Дани ДеВито, Пол Ръд, Миранда Бейли и Лайза Минели.
 
На 15 юли в „Лъжи и илюзии“ (2009) Крисчън Слейтър ще си партнира с Куба Гудинг мл.
 
„Сериозни на лунна светлина“ (2009) с Мег Райън и Тимъти Хътън е на 22-ри юли.
 
В „Парният експеримент“ (2009) на 29 юли Вал Килмър ще експериментира с Арманд Асанте.


ИЗБРАНО