Финален сезон на „Библиотекарите“

11 юни 2018 | 14:00 Дачев
 Светът бавно се превръща в едно ужасно място – такова, в което Библиотеката никога не е съществувала... от 17 юни, всяка събота и неделя от 15:00 ч. по bTV Action.
 
Ще се наложи библиотекарите да се съберат заедно, преди всичко да се е върнало в начална позиция – без капка знание и в пълна тъмнина. Всичко това ще се случи във финалния четвърти сезон на „Библиотекарите".
 
Флин Карсен (Ноа Уайли) ще получи тревожно предупреждение от миналото, че може да има само един библиотекар, за да не се случва поредната  гражданска война сред библиотекарите. Това принуждава Флин да вземе съдбоносно решение, което Ева Байрд (Ребека Ромин) не иска да направи. Нейното колебание кара Библиотеката да подложи екипа на съд, за да реши кой най-накрая ще поеме мантията на единствения и истински библиотекар. 
 
Процесът обаче води до неочаквани последици, които застрашават самото съществуване на Библиотеката.
 
Крисчън Кейн, Линди Бут и Джон Харлан Ким се завръщат като библиотекарите Джейкъб Стоун, Касандра Килиан и Езекиел Джоунс. Джон Ларокет играе ролята си на Дженкинс, а специалните гостуващи звезди в този сезон включват Рейчъл Никълс (популярна с участието си в кинокомедията „От глупав по-по-глупав: Когато Хари срещна Лойд“ и в сериалите „Наричана още“, Престъпни намерения“ и „Continuum“) като Никол Ноуан и Самюъл Рукин като Дарингтън Деър.
 
Друга специалнa гостуваща звезда този сезон ще бъде Джон Нобъл, носител на наградата на Гилдията на филмовите актьори за ролята си на Денетор във „Властелинът на пръстените”. Нобъл ще влезе в ролята на монсиньор Вега, ватикански епископ и таен началник на еретичния Ред на Сенките.