Бареков се завръща - в кабела на ”Евроком” от 16 юни

4 юни 2018 | 15:24 Дачев
Европейският депутат и дългогодишен журналист Николай Бареков се завръща на телевизионен екран по Евроком на 16 юни 2018 г.
Тогава ще стартира авторското му обзорно политическо предаване. 
 
Заедно с него, на екран ще се появи и ексдепутатът Димитър Байрактаров. 
 
Двамата ще разискват всяка седмица медийно неексплотирани теми с обществено значение.
 
Предаването ще носи ексцентричното и знаково име „Бареков и Байрактаров без цензура”. То ще се излъчва всяка събота на живо по кабелната телевизия "Евроком" и ще бъде с продължителност 90 минути.
Времето не е избрано случайно, целта е да се противопостави на останалите публицистики в конкурентните телевизии.
 
Още преди година - през февруари 2017 г., Бареков отново се завръщаше в журналистиката и в телевизия "Евроком", по съобщение от сайта webcafe.bg.
 
* * * * * * *
 
Уникалното на новия телевизионен проект „Бареков и Байрактаров без цензура” е в това, че ще съчетава сериозни гости и безкомпромисни журналистически разследвания, свързани с корупцията по високите етажи и по общините, както и ще има открита линия със зрителите, които на живо ще могат да задават своите въпроси към Бареков и Байрактаров и ще имат възможността да подават сигнали за нередности и корупция от цялата страна. 
 
В предаването ще има и специална рубрика, която ще бъде посветена на най-важното от дейността на Европейския парламент
 
Моята цел е новото ни предаване да покаже лицето на истинската и качествена журналистика и публицистика в България, което в последните години беше забравено. Бях фен на предаването „Хайд парк”, което се излъчваше по една фалирала вече телевизия. Смятам да върна този облик, но показвайки многото и различни гледни точки, като избягвам едностранните и целенасочени послания, които отправяха в студиото на вече несъщестуващото предаване. 

Наши гости ще бъдат политици и общественици от всички парламентарно и непарламентарно представени партии. Ние ще отчитаме обществените нагласи обективно, но не очаквайте да бъдем „,манифестация на говорещите глави”, заяви Бареков в коментар.
 
Той подчерта, че е единственият европейски депутат, който дава отчет пред своите избиратели за свършената работа като такъв и не се страхува да чуе поставената оценка в лицето. 
 
* * * * * * *
 
Първото издание на новото предаване ще бъде излъчено на 16 юни 2018 г., събота от 09:00 часа.
 
В него ще бъдат излъчени ексклузивни кадри от приемането на партия „Презареди България – ББЦ” в Алианса на консерваторите и непоказвани досега в българския ефир интервюта с водещи европейски политици. 
 
Уикенд програмата на Евроком се очертава особено гореща в летните месеци. В петък вечер от 20 до 22 часа е предаването „ЕвроДикоФ“, в събота сутрин от 09.00 до 10.30 зрителите ще имат възможност да гледат на живо „Бареков и Байрактаров без цензура”, а веднага след него и „Времена и нрави” на проф. Юлиян Вучков.