У нас тръгна Sundance Channel, акценти за април 2018

17 април 2018 | 11:33 Дачев
Посветен на мисията на своя създател Робърт Редфорд да отдава почит на креативността, Sundance Channel ("Sundance TV") е телевизионна дестинация за зрители с нетрадиционно мислене, които търсят нещо различно. Каналът, разпространяван от оператори като Булсатком, Виваком и Мтел, предлага на аудиторията разнообразна и атрактивна селекция от висококачествени независими филми и награждавани оригинални сериали.
 
Уникалният програмен микс (само на английски език) включва популярни сериали от американските студия на AMC Networks, колекция от награждавани фестивални филми, най-новите филми, привлекли вниманието на кинофестивала Sundance и на други филмови форуми по света, местни филми от териториите, на които се разпространява каналът, както и популярни независими филми. Зрителите получават изключителен достъп до филми, знаменитости и филмови събития.

* * * * * * *
 
През този месец предстои да видим два филма и три сериала, които привличат вниманието:
 
"Tyke Elephant Outlaw", Австралия, 2015 г. - документален
С участието на дресьорката Сали Джоузеф
Петък, 20 април, 23:00 ч.
 
Хонолулу, 20 август 1994 година. Слонът Тайк се развилнява. Последствията ще травматизират един град и ще запалят пламъка на световна битка срещу използването на животни за забавление.
Вълнуващ емоционален документален филм за бунтовния стремеж на един слон към свобода и сериозния въпрос за връзката ни с животните.
 
"The Russian Woodpecker", Украйна, Великобритания, САЩ, 2015 г. - документален, военен
Петък, 27 април, 23:00 ч.
Режисьор: Чад Грасия
 
На фона на раздираната си от революция и война страна, една украинска жертва на ядрената катастрофа в Чернобил открива тъмна тайна и трябва да реши дали да рискува живота си, вземайки участие в революцията, като я разкрие.
 
"Mad Men" (Момчетата от "Медисън Авеню"), сезон 7, САЩ, 2014 - 2015 г. (драма)
Всеки четвъртък в 23.00 
 
Седмият, последен сезон на сериала включва 14 епизода, разделени на две части по 7 епизода. В първата половина, озаглавена "The Beginning / Началото”, която започва като сюжет през януари 1969 година (няколко седмици след Деня на благодарността през 1968 година, когато завърши сезон 6) и завършва през юли 1969 г., героите се справят с динамиката на живот и работа, разпределени между Ню Йорк и Лос Анджелис.
Във втората половина, озаглавена "The End of an Era / Краят на една епоха" действието се развива между април и ноември 1970 година.
 
"Rectify" - сезон 4, САЩ, 2016 г. (драма)
Всяка неделя в 23.00 
 
Признавайки се за виновен, Даниел се спасява от неизбежното изгнание от Джорджия. Той се изнася от резиденция „Талбът“, след като Тед старши, който не може да прости нападението на Деаниел върху Теди, го моли да напусне.
 
"Acceptable Risk" - Ирландия, 2017 г. трилър
Всяка неделя в 22.00 
 
Този нов сериал в 6 части ни отвежда в Монреал, където фармацевтичният изпълнителен директор Лий Манинг е намерен мъртъв минути, след като е разговарял по телефона със съпругата си Сара. Животът на Сара се завърта в низходяща спирала, тъй като първият й съпруг е починал само преди три години. Ровейки се из телефоните на Лий, тя разбира колко малко всъщност е знаела за предишния живот на съпруга си.
След като последвалото разследване води до повече въпроси, отколкото отговори, Сара внезапно се оказва заподозряна и животът й е подложен на наблюдение.


ИЗБРАНО