„Един ден на Витоша“ в съботен ефир

13 април 2018 | 10:22 Дачев
Първи щафетен супермаратон - на живо по bTV: 24-часова обиколка на Витоша със скално катерене, полет с въздушен балон, хендбайк, ски, кану, кучешки впряг
Вижте маршрута
 
Шосейното колоездене, ски спускането от Черни връх и пешеходният преход в събота, 14 април 2018, са отворени за всички желаещи да станат част от това уникално спортно събитие с благотворителна цел. Всеки желаещ може да се включи в благотворителната инициатива чрез дарение с SMS или по банкова сметка на страницата на инициативата "Един ден на Витоша".

Николета Маданска, Мариана Векилска и Алекс Кръстева проследяват първия щафетен супермаратон  в подкрепа на хората с физически увреждания. Събитието събира в един ден професионални спортисти, любители и лица от екрана.
 
Екипът на bTV ще направи зрителите съпричастни с най-вълнуващите моменти от 24-часовата обиколка.
 
Дойчин Боянов ще се опита да обиколи Витоша, упражнявайки близо 20 вида спортно-туристически дейности. Предизвикателството на алпиниста започва в полунощ на 14 април и включва скално катерене, полет с въздушен балон, хендбайк, ски, кану, кучешки впряг и още много.
 
В „Тази събота и неделя“ можем да видим как Дойчин Боянов яхва спортен кон, веднага след като е приключил прехода му с хендбайк (колело, управлявано с ръце) от село Боснек. Мариана Векилска ще изпрати алпиниста от заслон „Смильо“, за да го посрещне Николета Маданска - на ски с алпиниста Никола Калистрин при хижа „Алеко“. 
 
Това е и една от локациите, на които всички хора, които искат да подкрепят „Един ден на Витоша“, ще могат да се присъединят към приключението. 
 
* * * * * * *
 
Първите предизвикателства пред Дойчин Боянов, които ще се случат през нощта на 14 април и включват скоростно изкачване, шосейно и планинско колоездене, кану и спелеология (изследване на пещери), ще проследи репортерката Александра Кръстева.
 
Централната емисия на "bTV Новините" в събота ще започне на живо от Момина скала, където Николета Маданска ще полети с Дойчин Боянов с въздушен балон до следващото предизвикателство пред приключенците.
 
За обобщение на резултатите и първи отзиви след събитието, двамата ще гостуват на Мариана Векилска и в неделната сутрин.
 
* * * * * * *
 
Освен екипа на bTV, за да направят Витоша достъпна за хората с увреждания, в приключението ще се включат още световният и европейски шампион по кану Станилия Стаменова, Кирил Николов-Дизела, планинският бегач Антония Григорова, алпинистът Боян Петров, парапланеристът Веселин Овчаров, както и хора с увреждания, които активно спортуват - като Владимир Гюров и Иван Кожухаров.


ИЗБРАНО