Сериал по „The Bone Church“ на Стивън Кинг

26 февруари 2018 | 09:26 Дачев
Интересът към екранизиране на романите на „краля на ужаса“ Стивън Кинг (на снимката) винаги е бил голям, но след грандиозния успех на филма „То“, той продължава драстично да нараства. Няколко продукции се появиха по негови произведения, а новината е, че очакваме сериал по... негово стихотворение. 
 
Стихотворението се казва „The Bone Church“ и е писано още през 60-те години, но е публикувано за първи път в списание Playboy през 2009 г. В него се разказва за авантюрист, който сформира екип, за да издири легендарно място, скрито дълбоко в джунглата. В експедицията са 32 души, но те се натъкват на ужасяваща тайна и само трима оцеляват в крайна сметка. 
 
Продуценти на „The Bone Church“ ще бъде "Cedar Park Entertainment" в лицето на Крис Лонг, продуцирал трилър сериала „Mr. Mercedes“ (2017) отново по романи на Кинг, и Дейвид Ейър - сценарист и режисьор на „Отряд самоубийци“. Все още не е обявено дали Ейър ще бъде и режисьор на новия сериал. 
 
Докато очакват продължението на „То“, феновете на Кинг няма да скучаят. Майк Фланаган, който направи екранизацията по „Играта на Джералд“, работи по „Doctor Sleep“, продължение на култовия „Сиянието“. Предстои да видим и сериал по „Castle Rock”, в който една от главните роли изпълнява Бил Скарсгард, ужасил ни подобаващо  като клоуна Пениуайз в „То“.