Мариета Мелроуз е специалният пратеник на студио „Оскари”

26 февруари 2018 | 12:21 Дачев
bTV Cinema със специален пратеник в Лос Анджелис за нощта на Оскарите - 4 март
 
Младата българска актриса Мариета Мелроуз, която партнира на Джулиан Мур в най-новия й филм, се среща с холивудски звезди и претенденти за най-голямото отличие в света на киното. Мариета е пратеник на студио „Оскари”, което започва в 23:30 ч. тази неделя.
 
Филмовият канал е единствената българска медия, която ще предава на живо 90-ата юбилейна церемония от театър "Кодак".
 
Продуцентът на предаването Георги Тошев коментира:
„Много съм щастлив, че и тази година bTV ще има свой човек на церемонията. Повече от година Мариета Мелроуз работи за предаванията „Като на кино“ и „Преди обед“ и ние сме много щастливи от нейните интервюта и репортажи от Меката на световното кино“.
Именно той е поканил младата актриса, която от години живее и работи в Лос Анджелис и вече има няколко сериозни роли в Холивуд.
 
* * * * * * *
 
Мариета вече е подготвила интервю с носителката на „Оскар“ за поддържаща роля от миналата година – Вайола Дейвис. Тя получи приза за разтърсващото си изпълнение във филма "Прегради" и така стана единствената чернокожа актриса в Златния клуб на носителите на трите най-важни актьорски награди - „Оскар“ в киното, театралната „Тони“ и телевизионната „Еми“.
 
Пратеничката на студио „Оскари” успя да се срещне и с режисьора на номинирания за най-добър чуждестранен филм „Una Mujer Fantástica“ (копродукция на Чили, Германия, Испания и САЩ) – чилиеца Себастиан Лелио, живеещ в Берлин, в прочутия "The Line Hotel", известен като „Мястото на звездите“ в Лос Анджелис.
 
Георги Тошев допълва:
„Уверявам ви, че в предстоящото студио „Оскари“ ще има още много ексклузивни срещи, както и директни включвания на Мариета от червения килим. Част от видеоматериалите ще бъдат излъчени в предаванията „Преди обед“ и „Като на кино“, а до дни ще обявим и гостите, които ще направят интересно и забавно студиото с водещ Михаил Дюзев“.
 
* * * * * * * *
 
Коя е Мариета Мелроуз (Marietta Melrose)?
Родена е в Бургас преди 25 години като Илиева, от 9-годишна живее в София. През 2015 г. завършва академията "Royal Central School of Speech and Drama" в Лондон. Тя е първата българка, дипломирала се в нея, където са учили световноизвестни имена като Джуди Денч, Лорънс Оливие и Андрю Гарфийлд. В студентските си години променя фамилията си от Илиева на Мелроуз, което идва от името на малък шотландски град.
 
На театралната сцена Мариета играе главни роли на фестивала в Единбъръ. Участва в продукции на утвърдени театри като "Complicite" и "Blind Summit". Професионалният й път я отвежда в Холивуд.
 
Първият й по-голям проект е новият филм на Себастиан Лелио - романтичната драма „Gloria“ (САЩ - Чили, 2018), която в момента е в постпродукция. Във филма  Мариета Мелроуз има сцена с носителката на „Оскар“ актриса Джулиан Мур.

За много кратко време Мариета успява да стане любимка на кастинг режисъори като Дебора Акуила („La La Land"), както и продуценти като Уилям Макдоналд (сериала „Рим“).


ИЗБРАНО