Слави и Ку-ку бенд забиват на O2 Арена в Лондон, 9 юни 2018

20 февруари 2018 | 13:25 Дачев
Най-голямата зала в Европа ще отвори врати за родните музиканти
 
След поредицата изключително успешни концерти в страната през последните
3 години в зала Арена Армеец и на Националния стадион, Слави и „Ку-ку бенд“ ще изнесат уникален по рода си концерт в музикалния гигант – зала "The O2 Arena", Лондон, на 9 юни тази година. 
 
Това ще е тяхното трето излизане на сцена в британската столица след концерта им в зала „Астория“ през 2004 г. и след като през 2016 г. българска публика напълни зала "Wembley Arena" и пя с тях български песни. Затова е и огромно вълнението на екипа при подготовката на този концерт.
 
The O2 Arena е мултифункционална зала с 20 000 места. Тя е най-голямата в Европа и една от най-модерните зали в света, разполагаща с огромни технически ресурси. В нея е играл тенис звездата Григор Димитров, а изпълнители от ранга на Брайън Адамс, Шакира, Деми Ловато и Кейти Пери ще напълнят залата в дните около концерта на "Ку-ку бенд". Именно на тази забележителна сцена Майкъл Джексън планираше да изнесе последните си десет концерта през 2009–2010 година.
 
* * * * * * * *
 
Повече от половин година са текли преговорите за концерта, разказа музикалният продуцент Евгени Димитров, като, по думите му, за успешния им завършек е помогнал концертът в зала Уембли Арена отпреди две години. Евгени Димитров увери, че по подготовката на концерта се работи с най-големите световни компании за техническо обезпечаване.
 
Очертава се това да бъде най-голямото българско събитие извън границите на страната, а билетите ще бъдат пуснати в продажба този петък сутрин.
 
За 25 години история, група "Ку-ку бенд" има издадени 23 албума. На 3 март 2018 г. ще излезе и албум с патриотични песни, който ще бъде подарен на всички български училища, читалища и много неделни училища в чужбина. Дискът ще съдържа 21 песни, техните инструментални версии и книжка с оригиналните пълни текстове.
 
Част от песните в албума са: „Къде си, вярна ти, любов народна“, „Боят настана“, „Вятър ечи, балкан стене“, „Де е България“, „Жив е той, жив е“, „Хубава си, моя горо“, „Изгрей, зора на свободата“, „Идем, идем, сган проклета“, „Ясен месец веч изгрява“, „Мила родино“.


ИЗБРАНО