„В света на комиксите - с Робърт Къркман“ по AMC, 24.02.

14 февруари 2018 | 11:40 Дачев
Документалният минисериал в шест епизода "Robert Kirkman's Secret History of Comics" (САЩ, 2017 г.) изследвщ света на комиксите и ще покаже ексклузивни интервюта със знакови фигури като Стан Лий, Пати Дженкинс, Линда Картър, Кевин Смит, Робърт Къркман и други.
 
Прочутият автор на комикси и изпълнителен продуцент Робърт Къркман („Живите мъртви“, „Пази се от живите мъртви“) представя филм без сценарий - документална поредица, която проучва историите, хората и събитията, трансформирали света на комиксите.
 
Премиерата в България на „В света на комиксите - с Робърт Къркман“ е по AMC на 24 февруари 2018 г. в 15:00 ч., а следващите епизоди ще се излъчват всяка събота в същия час.
 
* * * * * * *
 
Използвайки специфичен подход за създаването на сериала, авторите му правят сериозно проучване на една от на най-достъпните форми на съвременно популярно изкуство и ще обхванат теми, вариращи от произхода на историите до неизвестните истории зад знакови образи.
 
„В света на комиксите - с Робърт Къркман“ дава възможност на феновете да получат достъп до един свят и една история, на които рядко се обръща внимание. Живите икони, титаните на индустрията и феновете на комиксите разказват за създаването, триумфите и изпитанията на своите светове. Документалният сериал показва интервюта със знакови фигури, сред които Стан Лий, Пати Дженкинс, Линда Картър, Кевин Смит, Фамке Янсен, Джей Кей Симънс, Мишел Родригес, Тод Макфарлън и много други.
 
“Любовта ми към света на комиксите е безгранична”, казва Къркман. “Това е свят от удивителни истории, който е тласкал развитието на поп културата като цяло в продължение на десетилетия. Изследването на скритите кътчета на този свят ми даде възможност да открия тайни, които дори аз не знаех. Създаването на този сериал беше удоволствие и аз не бих могъл да бъда по-ентусиазиран от това накрая да го споделя със света”.
 
Изпълнителни продуценти на сериала „В света на комиксите - с Робърт Къркман“ са Робърт Къркман, Дейвид Алпърт, Брайън Фърст, Шон Фърст, Даниел Янги (Daniel Junge) и Рори Карпф.