Божана Кацарова от MasterChef разгледа Le Cordon Bleu

11 февруари 2018 | 15:00 Дачев
Chef Eмил Минев посрещна победителя в "MasterChef 3" Божана Кацарова и екип на предаването "Тази събота и неделя" в престижната кулинарна академия Le Cordon Bleu в Лондон, където ще се обучава и следващият победител в кулинарното шоу. Той ще получи този невероятен шанс в допълнение към голямата награда от 100 000 лева и престижната титла. 
 
Любезният домакин направи ексклузивна разходка в цялото училище, за да покаже на зрителите на bTV в каква среда се учат талантите на световната кулинарна сцена.
Обучението в Le Cordon Bleu е разделено на 3 модула по 3 месеца. Всеки може да избере дали да стане майстор готвач, майстор сладкар, кулинарен мениджър или да изкара любителски курс, дали да прекъсне след третия месец или да продължи до края. Бъдещият победител в четвъртия сезон на MasterChef България ще има уникалната възможност да започне обучението си безплатно.
 
Шеф Минев допусна камерата в реален клас на кулинари на средно ниво на квалификация, които трябва да овладеят различни техники за приготвяне на сьомга. Той показа и урок по сладкарство за приготвянето на индивидуална торта, част от изпита за придобиване на диплома.
За разлика от стандартните класни стаи, тези в академията са напълно оборудвани кухни с десетки работни станции. Всеки разполага с пълен набор принадлежности, собствен хладилник и печка. Учениците носят униформи и биват оценявани от преподавателите след всяко упражнение. Степените за оценка са от 1 до 5 и съблюдават множество критерии при изпълнението на задачата.  
 
На разположение на 400-те курсисти са 2 демонстрационни класни стаи, в които преподавател готви на живо, а учениците си водят записки. 2 кухни за готвачи, 2 за сладкари и една обща, в които след урока те трябва да изпълнят показаната рецепта по абсолютно същия начин. Училището разполага с библиотека, винарна и градина на покрива, където се отглеждат над 50 вида билки. Има и кошер с пчели, които дават мед.
 
* * * * * * *
 
"Предавайки с мъка шафетата", MasterChef Божана Кацарова призна, че е много развълнувана да се докосне до готвачи на световно ниво, най-модерното оборудване и критерии на отличието Michelin звезда. Безмълвна, тя наблюдаваше с възхищение базата и работата на учениците, многокомпонентните и високотехнични рецепти, които изпълняваха и мотивацията им да се наредят след най-добрите chef готвачи.
 
На 5 минути от Ковънт Гардън, от покрива на Le Cordon Bleu Лондон, тя пожела на следващия шампион на MasterChef България да почувства същото въодушевление и наслада, както и да постигне върха на своята кулинарна мечта.
 
Гладиаторските битки, които ще отличат най-добрия хоби готвач, стартират след две седмици - на 26 февруари, понеделник, в 21:00 часа по bTV.


ИЗБРАНО