Джилиан Андерсън излиза от ”Досиетата Х”

12 януари 2018 | 11:17 Дачев
49-годишната американо-британска актриса потвърди, че няма да се върне в сериала

В разговор с журналисти по време на панел на Асоциацията на телевизионните критици за сериала "Досиетата Х", Джилиан Андерсън заяви, че десетте епизода на 11 сезон ще бъдат последни за нея. «Аз приключих. Говоря напълно сериозно. Моите уважения към колегите, но приключих. Напълно! Като актриса, обичам да търся нови предизвикателства и да правя много много персонажи. Дойде времето да изоставя Скъли. През следващите няколко години графикът ми е препълнен.».
 
Тя добави, че «има още много неща, които искам да направя в живота и кариерата си. Не искам да съм блокирана месеци наред с каквото и да било едно-единствено нещо».
 
Първоначално Андерсън е възнамерявала да изостави героинята си Скъли след първото възраждане на сериала с 6 нови епизода през 2016 г. ("сезон 10"), но финалът на минипоредицата е оставил у нея усещането, че не би било редно да го направи. Тя цитира създателя Крис Картър, според когото тези шест епизода са били, все едно отново се учим да ходим. Новите десет епизода обаче за Андерсън приличат вече на бързо бягане.
 
Поради калните свлачища в Монтекито, където живее, самият Картър не можа да посети панела. Той по-рано бе казал, че шоуто винаги е било съставено от Мълдър и Скъли и никога не е мислил да го прави без нея, но и че има още истории за разказване.
 
Президентът на групата Fox TV - Дейна Уолдън каза на репортери миналата седмица, че без Картър или Андерсън, "ако такива са обстоятелствата, не може да има повече Досиета Х".
 
Дейвид Духовни каза, че се е опитвал да се сбогува с Мълдър много пъти, но безуспешно. Затова сега е готов да продължи, като остава удовлетворен както с приключване на сериала, така и с продължаване.

* * * * * * *

Последният сезон на "Досиетата Х" се излъчват в България всеки понеделник в 22:00 ч. по сабелния канал FOX от 8 януари 2018 г. насам. Повторенията са във вторник (12:35 ч.) и събота (22:25 ч.)



ИЗБРАНО