Слух: Аделина Радева от БНТ отива в NOVA

5 януари 2018 | 18:50 Дачев
По неназовани източници на онлайн изданието clubz.bg, популярната водеща, репортер и автор-документалист на БНТ1 Аделина Радева ("Още от деня", "По света и у нас", кулинарна рубрика в сутрешния блок "Денят започва", извънредни студиа и др.) се е сбогувала с колегите си и в понеделник ще подпише договор за работа в NOVA.

Подобни оферти са получили и лицата на БНТ Поли Златарева и Добрина Чешмеджиева.

Според непотвърдения от никого слух, Радева е предвидена за водещ на сутрешния блок "Здравей, България" заедно с титуляра Виктор Николаев. "Тя ще стане част от екипа на Нова телевизия, но с какво точно ще се занимава, ще съобщим в понеделник" - обяснили от NOVA, цитирани от "24 часа".
Доскорошната дългогодишна водеща Анна Цолова бе свалена от ефир в началото на септември 2017 г., докато още бе в отпуска. Тогава Цолова обяви, че е готова с екипа и концепцията на нов проект извън новините, но той така и не видя бял свят.

Радева и Николаев вече са работили заедно - между 2008  и 2010 г. като водещи на сутрешния блок на БНТ1 "Денят започва". Радева е и бивш кореспондент на Нова телевизия от Гърция, от края на 90-те години до 2005 г.

* * * * * * *

Десетина дни след освобождаването на Цолова - на 19 септември миналата година, NOVA "прие" от БНТ дотогавашния й генерален директор Вяра Анкова и я направи генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет. Новинарските емисии на NOVA отскоро (от края на октомври) се ръководят от друг кадър на БНТ - Даниел Чипев.

Аделина Радева е лице на различни каузи на обществената телевизия. През март 2014 г. заедно с Георги Любенов тя влезе в кампанията "Преоткрий традициите", като засне фотосесия в центъра на София с автентични народни носии.


ИЗБРАНО