Бъдещи Оскари и предстоящи бракове в Холивуд

29 декември 2017 | 12:15 Дачев
Последното за годината предаване "Като на кино" по bTV Cinema: интервю с режисьорката Рузие Хасанова
 
Време за равносметки и банкови сметки – кои бяха най-скъпоплатените звезди в Холивуд през изтичащата година и доближават ли се вече хонорарите на актрисите до тези на колегите им от мъжки пол? – 30 декември, 18:00 ч.
 
От 6 януари 2018 г. предаването ще има нов час на излъчване – 12:30, отново всяка събота. 
 
Тази събота кинокритикът Деян Статулов ще представи премиерите на седмицата, а колегата му Владислав Апостолов ще припомни заглавията, които според него са с най-големи  шансове за „Оскар“. 
Най-авторитетната статуетка в света на седмото изкуството ще бъде връчена в началото на март - на 4 март 2018 от 17 ч. PST (03:00 ч. българско време на 5 март), а bTV Cinema е единствената българска медия, която ще излъчи церемонията на живо, за седма поредна година.
 
„Като на кино“ ще подскаже и кои холивудски двойки ще минат под венчило през 2018 г., както и кои от т.нар. "култови" сериали на 2017 г. ще имат своите чакани продължения. 
 
* * * * * * *
 
Новото дамско присъствие в българското кино ще бъде усетено от интервюто с режисьорката Рузие Хасанова (Rouzie Hassanova), чийто дебют в пълнометражното игрално кино с „Радиограмофон" (2017) беше определен като изключителен.
Филмът е по действителен случай и разказва историята на баща от Родопите, който изминава пеш 100 км, за да купи радио за обсебения си от рок музиката син. 
 
Хасанова е родена е в Казанлък и израснала в Родопите. Преди 20 години заминава да учи кино в London College of Communications, а дипломният й проект - "Gladeshy" - е оценен с отличен.